Debat

Tammy Duckworth: van oorlogsveteraan tot senator

De serie ‘Krachtige vrouwen wereldwijd’ zal elke twee weken online verschijnen in de aankomende twee maanden. Het doel is krachtige vrouwen van over de hele wereld uit te lichten. Deze week bespreken we senator Tammy Duckworth uit de Verenigde Staten.

Lees meer

Crisis in de Zee van Azov

Op 25 november probeerden drie schepen van de Oekraïense marine de straat van Kertsj te verlaten omdat ze de Zee van Azov niet konden bereiken. Tijdens het terugtrekken werden ze echter aangevallen en geënterd door de Russische Kustwacht. De aanval laat een groeiende trend van escalaties zien tussen Rusland en Oekraïne.

Lees meer

Is het einde van nafluiten in Nederland in zicht?

De gemeente Rotterdam kan sinds kort burgers bekeuren voor seksuele intimidatie op straat. Dit beleid werd hard aangemoedigd door wethouder Joost Eerdmans, maar nu is er kritiek op het beleid omdat het ineffectief zou zijn. Is deze harde aanpak een goede manier om seksuele intimidatie op straat tegen te gaan of moet de gemeente Rotterdam op zoek naar een andere methode? 

Lees meer

De groeiende polarisatie

Gevallen van radicalisering worden een steeds terugkerend fenomeen en kunnen een dodelijke wending nemen in de vorm van aanvallen. Voorbeelden hiervan waren de recente synagoge-schietpartij in Pittsburgh en de mail bombs die naar verschillende Democratische persoonlijkheden en politici waren gestuurd. Deze ernstige incidenten vragen om een ​​nadere beschouwing van de redenering achter dergelijke aanvallen en hoe we ze in de toekomst het best kunnen aanpakken en voorkomen. Donald Trump's retoriek, de extreemrechtse beweging en de polarisatie van het politieke landschap zijn slechts enkele factoren die licht op dit onderwerp kunnen werpen.

Lees meer

De oorverdovende stilte

De schokkende dood van een Saoedische journalist. Wat is de context van de huiveringwekkende moord op Jamal  Khashoggi en wat zijn de implicaties van een dergelijke schending van mensenrechten door Saudi-Arabië?

Lees meer

Podcasts die jij als politicologiestudent echt wil horen

Wil je graag meer betrokken zijn bij het laatste nieuws? Politiek gerelateerde podcasts zijn dan echt wat voor jou! Er zijn verschillende interessante politiek gerelateerde podcasts. De meesten zijn te vinden op Spotify of Apple Podcasts. Klik op de link hier beneden om uit te vinden welke podcast het best past bij jou zodat je deze vanaf nu aan je ochtendroutine kan toevoegen.

Lees meer

Is het afgelopen met de Braziliaanse democratie?

De overwinning van Jair Bolsonaro in Brazilië heeft voor veel ophef gezorgd. Hij wordt de ‘tropische Trump’ genoemd en is een aanhanger van een militaire dictatuur. Wat zijn de gevolgen als Bolsonaro de nieuwe president van Brazilië wordt? Staat de Braziliaanse democratie nu onder druk?

Lees meer

 

Colofon

Hoofdredacteur

Anouk van Vliet

Eindredactie

Michael Kunst, Dominic Mostert, Nicola Otten, Jinne Samsom

Internetredactie

Leonie Andriessen, Romy Bruijnzeel, Sanne van Helmondt, Michael Kunst

Redactie

Jurre Albrecht, Aline de la Croix, Laura Einarson, Yasmin de Fraiture, Jan Frensen, Floris Giltaij, Lars Janssen, Sem Loggen, Einar Skoglund, Sarah Sramota, Akansha Patil, Esmee de Winter

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-14:30
Thursday 10:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op woensdag heeft het bestuur vanaf 14:30 vergadering
On Wednesday the room is closed due weekly boardmeetings at 14:30