Musea en terugreis

Dag 6 door Floris Giltuy

Nu het grootste deel van deze mooie reis achter de rug is, breekt voor velen de moeilijkste ochtend tot nu toe aan. Er is namelijk tot in de late uurtjes gefeest bij een van de chiquere clubs van Madrid, degenen die eerder nog niet waren gestrand krijgen de gevolgen daarvan nu voor de kiezen. Hoewel er in principe geen ochtendprogramma is, hebben meerdere groepjes het doorzettingsvermogen om toch de stad in te gaan, voor het koninklijke paleis of musea. In de ochtend ontstaat nog even lichte paniek over een missende Spiller, maar gelukkig blijkt het om een tweetal te gaan..

In de middag begint weer het officiële programma, iedereen wordt nu verondersteld met open ogen naar Michelle en Iwan te luisteren bij een rondleiding door het El Prado museum. Dankzij de mooie afwisseling tussen het geestige commentaar van onze twee Spil-guides en het genieten van beroemde werken van o.a. Velazquez en Nederlandse trots Rembrandt van Rijn en Jeroen Bosch is er vandaag zowaar niemand in slaap gevallen, iedereen heeft de betere Spaanse cultuur kunnen snuiven.

Na dit culturele intermezzo kan iedereen weer eigen pad kiezen, de groep naar het winkelcentrum zal niet veel groter zijn geweest dan de groep op weg naar het stapelbed, al blijven sommigen onderweg plakken bij cafeetjes, voor een welverdiende sangria. De afsluiting van de reis is deze avond bij het diner met de hele groep, na gezellig met z’n allen eten mogen commissieleden en bestuur het glas heffen op een zeer geslaagde week, de twee bestuurs-cabaretiers Thijn en Paul krijgen onze commissaris Buitenland zelfs zo ver dat deze een traantje moet wegpinken. Jan Willem heeft als laatste hele mooie woorden voor zijn commissie en alle deelnemers; “hier doe ik het allemaal voor, voor de Spillers. Heel veel dank aan allen’’.

Om alle mooie woorden te vieren staat de avond in het teken van karaoke. Iedereen staat klaar om los te gaan, echter staat de karaoke-bar zo ontzettend vol met Spanjaarden, dat het voor ons minstens een uur wachten is als we iets aanvragen. Ondertussen krijgen we de lokale Spaanse hitjes te verduren, nog geen enkele Spiller heeft hierop een guilty pleasure durven toegeven. Een half uur later staan we dus weer buiten, op pad naar een club zonder al te veel Spaanse muziek (Cultuur snuiven kent zijn grenzen, ook bij de Spil..). Na dit mooie avondje uit valt de hele Spil-delegatie heerlijk in slaap, een slaap die wederom maar een paar uurtjes zal duren..

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-14:30
Thursday 10:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op woensdag heeft het bestuur vanaf 14:30 vergadering
On Wednesday the room is closed due weekly boardmeetings at 14:30