Blog 3

blog 1

Dag 1
Eindelijk is het dan zover: de SPIL’ers vertrekken naar Seoul! Na maandenlang in spanning te hebben gewacht, gaat het Koreaanse avontuur toch echt beginnen. We verzamelen om 10.00 uur op Schiphol, waarna we bijna vijf uur wachten tot onze vlucht naar Frankfurt zal vertrekken. Hier maken wij een korte overstap naar Seoul, die gepaard gaat met veel gestreste mensen die voorpiepen, paniekerig om hun vlucht te missen. We laten ze allemaal keurig voor, tot we zelf aan de late kant zijn en moeten haasten naar onze gate. Maar we zijn op tijd en nu kan de echte rit beginnen. We zullen ons 10,5 uur tijdens de vlucht moeten vermaken.

Dag 2
Na al die uren zitten, kunnen we eindelijk een voet zetten op Zuid-Koreaans grond. Aangekomen op het vliegveld lopen we naar de band om onze koffers op te halen. Helaas blijkt Lufthansa de koffer van onze jarige Daan kwijt te zijn geraakt tijdens de hectische vluchten. Echter blijft Daan wel met een blije bakkes (en een feesthoedje) rondlopen; het was tenslotte zijn verjaardag! Vermoeid maar nog altijd enthousiast, lopen we naar de metro, waar we de meest indrukwekkende eerste indrukken te zien krijgen van het Zuid-Koreaanse landschap. Grote lege vlaktes worden afgewisseld met prachtige natuur.  Na ongeveer een uur reizen komen we aan in ons hostel, waar de kamerindeling wordt bepaald. De groepen werden over de kamers verdeeld op eenzelfde verdieping met gedeelde badkamers en toiletten. Aangezien we erg veel last hebben van de jetlag, en sommigen een nachtje door hebben gehaald, is er verder niets gepland voor de rest van de dag. We splitsen ons op in kleinere groepjes en gaan elk de stad op onze eigen manier verkennen. De meesten zoeken een leuk restaurantje op. De jongens leggen, onder leiding van Reinier, een bijzondere route af om Daan zijn verjaardag te vieren met een mooi uitzicht. Het plan gaat echter niet zoals gepland en ze belandden in een achterbuurt van Seoul. Maar dat mooie uitzicht krijgen ze uiteindelijk toch wel: de dag wordt gezamenlijk afgesloten met een euforisch drankje en een adembenemend uitzicht vanaf de rooftop van ons hostel.

Dag 3
Om 7.15 uur gaat de wekker en de SPIL’ers openen hun vermoeide oogjes. De jetlag heeft nog steeds zijn sporen nagelaten, maar daar geven we niet aan toe. We vertrekken naar onze allereerste afspraak met journalist Yin Ochin, die werkt voor de onafhankelijke krant Kuangyang. Hij is geboren in Michigan, verhuisd naar Seoul, en werkt hier al 29 jaar op de positie van Koreaanse internationale betrekkingen. Kuangyang is een van de tien nationale kranten, die net als in Nederland (en overal ter wereld) te maken krijgt met nieuwe vormen van online concurrentie. Zij proberen dit bij te benen met hun online blog en zijn voornamelijk populair onder de jongeren. Er is veel ruimte voor vragen, en we bespreken voornamelijk de politieke situatie in Zuid-Korea. Een aantal studenten vindt het zeer opmerkelijk dat de journalist pleit voor de eenwording van Noord- en Zuid-Korea. Volgens Yin Ochin is er maar één Koreaanse natie, alleen wordt deze irrationeel gescheiden door een grens.
Onze tweede afspraak is met professor Jiyoung Kim, die werkt bij het instituut voor eenwordingsonderwijs en het Koreaans schiereiland. Hij geeft een erg interactieve lecture, waarin hij bij aanvang veel van onze vragen probeert te beantwoorden. Hij benadrukt voornamelijk dat Zuid-Korea zeer uit is op eenwording, en dat dit veel economische voordelen voor hen zou kunnen hebben. Volgens hem is dit mogelijk door middel van een step-by-step-approach, gefocust op culturele, economische en politieke integratie.

Na de afspraken splitst de groep zich weer in kleinere groepen, om Seoul nog beter te kunnen verkennen. Om 00.00 uur staat iedereen echter weer op onze rooftop om met een drankje onze volgende jarige te feliciteren: Romy is vandaag 20 geworden!

Door Jessica Sakalauskas 

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Opening hours

Openings hours
Leiden:
Maandag t/m vrijdag*:  10:45 - 15:15
 
The Hague: 
Maandag 10:45-15:15
Dinsdag 10:45-15:15
Woensdag 10.45-15.15
Donderdag 10.45-13:00
Vrijdag 10.45-15:15
Weekend Closed
 * Op donderdag heeft het bestuur vanaf 13:00 vergadering
On Thursdays the room is closed due weekly boardmeetings at 13:00