Voorzitter & commissaris Acquisitie

 

Thijn van der Kooi

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Thijn van der Kooi. Ik ben derdejaarsstudent Internationale Betrekkingen en Organisaties en dit jaar bekleed ik de functie van Voorzitter en commissaris Acquisitie bij de SPIL. Hoewel in mijn paspoort Eindhoven als geboorteplaats staat aangegeven, ben ik Haarlemmer in hart en nieren. Het is dan ook maar goed dat Leiden zoveel op Haarlem lijkt: sinds mijn eerste studiejaar woon ik hier met veel plezier.

Gedurende mijn eerste jaar in Leiden was ik meer Njord-lid dan SPIL’er. Mijn enthousiasme voor de SPIL is aan het einde van het jaar opgewekt tijdens het AlleJaarsWeekend. In mijn tweede studiejaar heb ik in de commissie Acquisitie gezeten en was ik tevens Secretaris van de AlleJaarsWeekend-commissie.

In de functie van Voorzitter van de SPIL geef ik dit jaar leiding aan het bestuur, houd ik het overzicht en draag ik er zorg voor dat de beleidsdoelen van het bestuur als geheel worden behaald. Verder houd ik mij bezig met de externe vertegenwoordiging van de SPIL. Zo schuif ik aan bij overleggen met het Studieverenigingen Overleg Platform (StOP), het Verenigingen Overleg (VerO) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en het landelijk Platform voor Politicologen (PvP). Als commissaris Acquisitie is het mijn taak zorg te dragen voor wederzijds lucratieve sponsorcontracten met Leidse en Haagse bedrijven. Daarnaast doe ik mijn best om middels de SPIL-merchandise de Leidse straten en collegebanken SPIL-geel te kleuren.

 

Secretaris & Commissaris IAPSS

Mindy de Jong

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Mindy de Jong, derdejaars student Politicologie (algemeen) en ik zal dit jaar de functie van Secretaris en Commissaris IAPSS bekleden bij de mooiste studievereniging in Leiden. Ongeveer een jaar geleden ben ik verhuisd van het dorpse Montfoort naar het prachtige Leiden, waar ik het onwijs naar mijn zin heb.

Na mijn eerste kennismaking met de SPIL werd het mij al meteen duidelijk dat ik hier mijn plekje wel zou vinden en ben ik direct actief geworden bij de SPIL. In de afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier deel uit mogen maken van de commissie Binnenland, Buitenland en de EersteJaarsWeekend-commissie. Naast mijn bestuursjaar tennis ik bij Qravel en werk ik in het weekend bij mijn moeder in de winkel.

Als secretaris ben ik het contactpersoon tussen de SPIL en externen en ben ik verantwoordelijk voor het leden- en reünistenbestand, de nieuwsbrief, het goed verlopen van de ALV’s, de notulen en het organiseren van de constitutieborrel. Daarnaast zal ik als commissaris IAPSS de commissie aansturen die de reis naar het Wereld Congres van IAPSS organiseert. 

Penningmeester & commissaris Promotie

Laila Bennami

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Mijn naam is Laila Bennami, ik ben een derdejaars Politicologie: Internationale Betrekkingen en Organisatie studente en ik ben de penningmeester en de commissaris Promotie voor dit jaar. Ik kom oorspronkelijk uit Marokko, maar ik studeer in Leiden. Ik hou van dansen, eten en nieuwe ervaringen op doen. Daarom ben ik twee jaar geleden naar Leiden verhuisd om te studeren, een beslissing die ik zeker niet betreur. Politicologie : IBO is een interessante studie waarin alle onderwerpen rond de internationale politiek worden besproken. Ook de geschiedenis van deze stad en alle studenten maken Leiden een unieke plek. Tijdens mijn studententijd ben ik bij verschillende verenigingen actief geweest, naast de SPIL was ik bijvoorbeeld ook actief bij NJORD, een Leidse Studenten roeivereniging.

Dit jaar als bestuurslid zal ik me vooral richten op de SPIL. Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiële toestand van de vereniging en alles rondom deze kwestie. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat het geld dit jaar wordt besteed, zoals het zou moeten. Naast penningmeester ben ik samen met mijn commissie ook verantwoordelijk voor de volledige promotie van de SPIL. Ik ben erg enthousiast over wat dit jaar zal brengen en ik hoop jullie snel te zien op een van onze activiteiten!

Commissaris Binnenland & ICT

Annabel van Holst

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Annabel van Holst en ik ben tweedejaarsstudent IBO. Ik ben een jaar geleden van het minuscule dorpje Everdingen verhuisd naar de prachtige Singels van Leiden. Behalve bij de SPIL ben ik ook te vinden bij de K.S.R.V. Njord en mijn ploeggenoten, Ik ben dol op reizen, muziek en koken en zit het liefst elke vakantie in een mooi land aan de andere kant van de wereld. 
De SPIL is voor mij essentieel geweest in mijn eerste studiejaar. Met de AJW commissie kreeg mijn jaar dat mooie gele kleurtje en begon mijn avontuur. De kennismaking met de Tweede Kamer, BuZa en een gesprek met onze Minister-President heeft mijn studie doen leven. Dit is precies wat ik dit jaar wil bereiken in mijn functie; mensen enthousiast maken voor hun studie door het organiseren van spannende debatten, excursies en interessante lezingen.

 

Commissaris Buitenland

Jan Willem Wesselink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Jan Willem Wesselink. Als tweedejaars IBO-student ben ik dit jaar met veel plezier commissaris Buitenland. Oorspronkelijk kom ik uit Lochem in de Achterhoek, maar nu woon ik al ruim een jaar met veel plezier op het idyllische Flanorpad in Leiden, zodat ik ook buiten mijn uren in het Hok goed zicht heb op onze faculteit.

De SPIL is in mijn eerste jaar de vereniging geweest die het studentenleven kleur heeft gegeven. De gouden combinatie van verdiepende activiteiten, die de politieke praktijk een stuk dichterbij brengen dan het gemiddelde college, enerzijds en de gezelligheid die meer dan 1200 leden brengen anderzijds, heeft mij gemotiveerd om dit jaar extra hard in te zetten voor de SPIL.

Nadat ik vorig jaar onderdeel was van zowel de IAPSS- als de EJW-commissie, mag ik dit jaar de SPIL voorgaan op drie prachtige internationale reizen. Samen met mijn achtkoppige commissie ga ik ervoor zorgen dat de reisgenoten een onvergetelijke tijd tegemoet gaan en verheug ik mij er nu al op om het SPIL-geel door nieuwe wereldsteden te zien trekken!

 

Commissaris Onderwijs & Almanak

Paul Maas

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Berlijn, januari 2016. Deze Korte Reis met de SPIL werd georganiseerd door de commissie Buitenland waarvan ik deel mocht uitmaken. Dit is de reis waar het SPIL avontuur voor mij begon! Ik vergeet  me bijna in alle enthousiasme voor te stellen. Mijn naam is Paul Maas, geboren te Leidschendam. Ik ben derdejaars student Politicologie (Algemeen).  Zoals ik al zei heb ik in het eerste jaar de commissie Buitenland gediend. Met deze commissie heb ik reizen heb georganiseerd naar Berlijn en Washington. Berlijn was de reis waar het SPIL-avontuur begon voor mij, met veel nieuwe ervaringen en gouden vrienden.

Verder heb ik in mijn eerste jaar deel uitgemaakt van de commissie Debat. Hiervoor heb ik een dag mee mogen lopen met Ahmed Marcouch in de Tweede Kamer. Dit was wederom een gave ervaring die de SPIL mij heeft gebracht.  In mijn tweede jaar zette ik mijn inzet door in de commissie Binnenland.

Naast de SPIL heb ik (gelukkig) ook nog andere hobby’s (waarvan enkele in ontwikkeling). Zo ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, voetbal ik graag, probeer ik tennis onder de knie te krijgen en speel ik graag muziek op mijn gitaar en piano.

De SPIL heeft mij veel gebracht. Ik hoop dan ook dat ik, met mijn aankomende functies als commissaris Onderwijs en Almanak, veel terug kan geven aan alle leden van de SPIL, zowel nationaal en internationaal! Het wordt helemaal goud!

 

Commissaris Debat

Anouk van Vliet

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Anouk van Vliet, op dit moment derdejaarsstudent Internationale Betrekkingen en Organisaties (IBO) en ik zal dit jaar de functie commissaris Debat bekleden. Van oorsprong ben ik Zeeuwse, maar op mijn 17e ben ik naar Den Haag verhuisd. Sinds enkele maanden heb ik ook mijn kantoorpandje in Den Haag verruild en woon ik in Leiden.
Naast actief bij de SPIL ben ik ook wedstrijdlid bij SKC studentenvolleybal, volg ik het Honours College van het FSW en geef ik bijles aan middelbare scholieren.

Al sinds mijn eerste kennismaking met de SPIL wilde ik graag actief worden. Ik heb dan ook in mijn eerste twee studiejaren ervaring opgedaan in verschillende commissies. Na mijn ervaringen in de commissie Debat en de EJW-Commissie, zal ik aankomend jaar ervaring op gaan doen als commissaris Debat. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het semi-wetenschappelijk tijdschrift van de SPIL. Het tijdschrift zal vier keer per jaar bij alle leden op de deurmat belanden. Ik zal me daarom, samen met mijn commissie, keihard in gaan zetten voor vier prachtige edities. Daarnaast zal er dit jaar gekeken worden naar online mogelijkheden voor Debat. 

Commissaris IRO

Martzen Groenveld
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoals bij velen bekend valt de nieuwe bachelorspecialisatie International Relations and Organisations (IRO) op de faculteit van de universiteit Leiden in Den Haag vanaf dit jaar onder de politieke wetenschap. Voor de SPIL betekend dit het begin van een groot avontuur. Mijn naam is Martzen Groenveld en ik heb de eer gekregen de nieuwe functie commissaris IRO  te mogen vervullen. Dit zal onder andere inhouden dat ik de vele internationale studenten die de SPIL vanaf dit jaar rijk is, zal opvangen. Bovendien zal ik Den Haag, waar de SPIL zich als bijkomstigheid van de nieuwe bachelorspecialisatie heeft gevestigd, samen met mijn commissie IRO ontdekken als studentenstad. Tot mij grote blijdschap mag ik mij dit jaar tevens Commissaris Faciliteiten noemen. Een functie waar ik mijn liefde voor gezelligheid de vrije loop kan laten gaan. De commissie faciliteiten bestaat ook dit jaar uit zeven studenten die zonder twijfel de sfeer op elke activiteit hoog zullen houden.

Als tweedejaarstudent Politocologie Algemeen kan ik wel stellen dat de SPIL mij veel gebracht heeft. Oorspronkelijk kom ik uit het hoge noorden en sinds een jaar woon ik in de leukste studentenstad van Nederland: Leiden. Vorig jaar ben ik lid geweest van de commissie Faciliteiten. Een prachtige ervaring waar ik dierbare vrienden heb gemaakt en de SPIL op zijn best heb leren kennen. De reizen naar Praag en Seoul mocht ik ook meemaken en dit heeft het vuur in mijn SPIL gele hart nog meer aangewakkerd. Een functie in het bestuur bleef dan ook niet uit en ik ben ontzettend trots mijn studentenleven dit jaar te wijden aan de SPIL.

De komst van de IRO specialisatie betekent een onbewandeld pad voor de SPIL. Samen met mijn bestuursgenoten zal ik als Commissaris IRO en Faciliteiten alles op alles zetten om dit tot een succes te maken. Ik hoop dat alle Nederlandse en Internationale leden de SPIL zullen leren kennen als een vereniging waar iedereen welkom is en waar zij net zoveel fijne herinnerignen zullen maken als ik.

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Witte Autoverzekering
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
 LOGGGO

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden:
Maandag t/m vrijdag*:  10:45 - 15:15
 
The Hague: 
Maandag 10:45-15:15
Dinsdag 10:45-15:15
Woensdag 10.45-15.15
Donderdag 10.45-13:00
Vrijdag 10.45-15:15
Weekend Closed
 * Op donderdag heeft het bestuur vanaf 13:00 vergadering
On Thursdays the room is closed due weekly boardmeetings at 13:00