Voorzitter & commissaris IAPSS

Mirthe Voppen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Mijn naam is Mirthe Voppen en ik zal dit jaar de functie Voorzitter en commissaris IAPSS bekleden bij de SPIL. Ik zit in het 3e jaar van de studie Internationale Betrekkingen en Organisaties en heb de afgelopen twee jaar met plezier afgerond. Ruim 2 jaar geleden kwam ik naar Leiden vanuit een klein dorpje in Drenthe, niet wetend wat mij hier te wachten stond. Al snel kwam ik bij de SPIL terecht en merkte ik dat ik mij hier wel thuis zou gaan voelen.
 
Vanaf mijn eerste jaar ben ik dan ook meteen actief geworden bij de SPIL. Zo heb ik in de afgelopen twee jaar twee maal in de EersteJaarsWeekend-commissie en de commissie Faciliteiten gezeten.  
 
Als Voorzitter van de SPIL zal ik dit jaar leiding geven aan het bestuur en er op toe zien dat bepaalde doelen worden gehaald. Daarnaast zal ik ook zorgen voor de externe vertegenwoordiging van de SPIL in verschillende organen zoals het Studenten Overleg Platform Leiden (StOP), het Verenigingen Overleg (VerO) van de Faculteit der Sociale Wetenschappen en het Landelijk Platvorm voor Politicologen (PvP). Daarnaast zal ik als commissaris IAPSS de commissie aansturen die de reis naar het Wereld Congres van IAPSS organiseert. 

Secretaris & commissaris Promotie

Sietske Couperus
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik ben Sietske Couperus en ik ben derdejaars IBO-student. Ik ben van oorsprong een echte Leienaar, al ben ik op mijn 7e verhuisd naar Santpoort-Noord, een dorpje naast Haarlem. In mijn eerste studiejaar ben ik verhuisd naar de Oude Vest, maar sinds een week woon ik met twee vriendinnen op Langebrug. 
 
Naast mijn bestuur bij de SPIL ben ik lid van Augustinus, werk ik in een restaurant en bezit ik een lief oppasadresje. Ook ben ik dit jaar begonnen aan de minor Cultural Memory of War and Conflict.
 
Met mijn functie als secretaris ben ik verantwoordelijk voor het leden- en reünistenbestand, de nieuwsbrief, het goed verlopen van de ALV’s en de notulen. Daarnaast organiseer ik dit jaar de constitutieborrel en de oud-besturenborrel en ben ik contactpersoon tussen de SPIL en externen. Ik kan mijn creativiteit uiten in mijn bijfunctie Commissaris Promotie, waarbij ik met mijn commissie de social media onderhoudt, posters ontwerp en foto’s maak.

Penningmeester & commissaris Almanak

Nadette Embregts
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Mijn naam is Nadette Embregts, ik ben derdejaars IBO-student en dit jaar de Penningmeester en commissaris Almanak van de SPIL. Ik hou onder andere van dansen, eten en nieuwe ervaringen opdoen. Daarom ben ik 2 jaar geleden dan ook vanuit het verre Limburg naar Leiden verhuisd, om Internationale Betrekkingen en Organisaties te gaan studeren, een keuze waar ik zeker geen spijt van heb. IBO is een hele interessante studie, waar alle onderwerpen binnen de internationale politiek aan bod komen. Ook deze stad is een heerlijke plek om te wonen. De studentikoze gezelligheid en de prachtige, oude grachten maken Leiden uniek.
 
Gedurende mijn studententijd heb ik niet alleen veel geleerd, maar ook veel gedaan. Zo ben ik niet alleen lid geworden van de SPIL, maar ook van de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB) en gezelligheidsvereniging Augustinus. 
Dit jaar zal ik mij als bestuurslid echter vooral bezighouden met de SPIL. Als penningmeester houd ik mij bezig met de financiële gezondheid van de SPIL, en alles wat hierbij komt kijken. Het is dan ook aan mij om te zorgen dat de SPIL-contributie goed besteed wordt. Daarbij zal ik dit jaar, samen met mijn commissie, de nieuwe almanak maken. Aan het eind van het jaar hoop ik dan ook een mooie uitgave te hebben gerealiseerd. 

Commissaris Binnenland & Acquisitie

Fedde van der Herberg
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik ben Fedde van der Herberg, geboren en getogen in het prachtige Baarn in het midden van het land. Als enige Politicologie (Algemeen) student in het 36e bestuur der SPIL, bekleed ik dit jaar de functie van commissaris Binnenland en Acquisitie.
 
Na een jaar in Leiden heb ik mijn Gooische R verruild voor een Leidsche R. Ik heb een jaar lang intensief al competitieroeiend blaren gekweekt bij K.S.R.V. Njord. Met mijn ploeg Sparrow eindigden we uiteindelijk, als ultieme bekroning, op de zesde plek in het eindklassement.
Op het EJW van de SPIL werd ik meteen heel erg enthousiast. Ik nam plaats in de commissies Binnenland en Debat. In de loop van het jaar werd ik ook penningmeester van de allereerste AJW-commissie.
 
Mijn SPIL-hoogtepunten vorig jaar? Een dag meelopen met SP-kamerlid Harry van Bommel voor Debat, het Gemeentedebat organiseren in het Leidse stadhuis, het AJW in Antwerpen en de drie studiereizen die ik met de SPIL heb gemaakt, naar Berlijn, Brussel en Washington D.C.
 
De SPIL heeft mijn eerste jaar in Leiden kleur gegeven. Nu wil ik dat zelfde doen voor alle leden van SPIL. Samen met mijn twee commissies en het 36e bestuur zal ik er alles aan doen om er een prachtig en onvergetelijk jaar van te maken. Leve de SPIL!

Commissaris Buitenland

Emilie de Raadt
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Ik ben Emilie de Raadt en ik ben op dit moment bezig met mijn tweede jaar Internationale Betrekkingen en Organisaties. Tot nu toe ben ik erg tevreden over mijn studiekeuze, aangezien ik erg geïnteresseerd ben in de internationale machtsverhoudingen in de wereld.
 
Dit jaar zal ik naast mijn studie de functie van commissaris Buitenland vervullen. Als commissaris Buitenland ben ik verantwoordelijk voor de Brusselexcursie en de twee reizen die de SPIL maakt.
 
Al sinds mijn eerste studiejaar ben ik actief bij de SPIL. Ik heb met veel plezier in de commissie Acquisitie en de commissie Buitenland gezeten, waarnaast ik ook nog vele SPIL-activiteiten heb bezocht. Naast de SPIL ben ik ook lid van SSR, waar ik actief ben in een dispuut.
 
Ik kijk erg uit naar het komend jaar, waarin ik samen met mijn commissie twee hele mooie reizen hoop neer te zetten. Samen met mijn commissie zal ik zorgen dat er op deze reizen een educatief sterk programma zal worden gepresenteerd, waarbij er ook nog genoeg ruimte is om elkaar te leren kennen en er ook nog van de plaatselijke cultuur genoten kan worden.

Commissaris Onderwijs & Faciliteiten

Niels Park
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mijn naam is Niels Park en volg nu mijn 3e jaar van mijn bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties. Komend jaar zal ik bij de mooiste studievereniging van Leiden de commissaris Onderwijs en Faciliteiten zijn.
 
Sinds mijn eerste jaar ben ik al actief bij de SPIL en heb ik verschillende commissies gedaan. In mijn eerste jaar heb ik in de commissie Faciliteiten, IAPSS en Eerstejaarsweekend gezeten en in mijn tweede jaar ben ik secretaris geweest van de Lustrumcommissie en heb ik mee mogen werken aan twee prachtige reizen naar Berlijn en Washington D.C. door in de commissie Buitenland te zitten.
 
Als commissaris Onderwijs ben ik verantwoordelijk voor een soepel verloop van de boekverkoop, ga ik samen met mijn commissie studie gerelateerde activiteiten organiseren en evaluatiegesprekken houden over de onderwijsvakken in samenwerking met een vrijwillig panel en de commissie.  Dit jaar wil ik ook plaatsnemen in de Opleidingscommissie om als aanspreekpunt te fungeren voor alle studenten Politicologie en Politicologie: IBO.
 
Als commissaris Faciliteiten ga ik samen met mijn commissie alle informele activiteiten. Dit zijn onder andere de feesten, borrels en pubquizzen, maar ook nog veel meer.
 
Dit jaar wil ik zorgen voor vernieuwing door veel nieuwe activiteiten te organiseren. Ook kan je bij mij altijd terecht met vragen over de studie.  

Commissaris Debat & ICT

Merle te Molder
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Merle te Molder, ik ben tweedejaarsstudent Internationale Betrekkingen en Organisaties (IBO) en dit jaar ben ik de commissaris Debat en ICT bij de SPIL. Dat betekent dat ik samen met mijn commissie het aankomende jaar vier keer het semiwetenschappelijke tijdschrift Debat mag uitbrengen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de ICT.

De artikelen in het tijdschrift Debat worden geschreven door studenten Politicologie en IBO. Zij schrijven over onderwerpen die hen aanspreken. Het kan bijvoorbeeld gaan over politieke, maatschappelijke, actuele of historische kwesties. Naast gewone artikelen is er ruimte voor onder andere interviews en wetenschappelijk nieuws.

Dit jaar beleeft het tijdschrift Debat een speciaal jaar, het bestaat namelijk dertig jaar. Hier zullen wij bij stil staan. De commissie Debat gaat hard aan het werk om een mooie lustrumeditie neer te zetten.

Ook zal ik me inzetten voor voornamelijk de site als commissaris ICT. Op de site staat bijna alles wat je van de SPIL wilt weten. Misschien wel het belangrijkste: de agenda. Hierin staan alle leuke en interessante activiteiten die de SPIL organiseert.

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Openingstijden

Reguliere openingstijden:
 
Maandag 10.00-17.00
Dinsdag 13.00-17.00
Woensdag 10.00-17.00
Donderdag 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-16.00
Weekend Gesloten