Activiteiten

DSC01087
 

De SPIL organiseert voor haar leden veel activiteiten door het hele jaar heen. Dit doet de vereniging om te zorgen dat studenten politicologie naast de theoretische inzichten vanuit de studie ook inzicht krijgen in de praktijk. Dit probeert de SPIL te doen aan de hand van cursussen, lezingen, excursies en reizen.

Dit jaar hebben onder andere Diederik Samsom en Anouchka van Miltenburg een lezing gegeven, zijn we op excursie gegaan naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, het COA en het Binnenhof. Daarnaast was er ook een Gemeentedebat met alle Leidse politieke partijen. Op deze manier probeert de SPIL haar leden nog enthousiaster te maken voor de studie en ook al een beeld te geven van mogelijke carrière mogelijkheden.

Ook de reizen zijn altijd een goede toevoeging aan de studie. Elk jaar wordt er een Korte en Lange Reis georganiseerd en een kleine excursie van twee dagen naar Brussel. Dit jaar is de SPIL tijdens haar Korte Reis afgereisd naar Berlijn in Duitsland en zullen wij over een aantal weken vertrekken naar Washington D.C. voor de Lange Reis. Op deze manier kunnen de politieke modellen in verschillende landen worden vergeleken met elkaar en krijgt de student inzicht in andere manieren van besturen. Ook worden tijdens deze reizen veel bedrijven en politiek relevante instanties bezocht, om een zo compleet mogelijk beeld van het land te kunnen krijgen.

De meest belangrijke activiteiten zijn de onderwijs gerelateerde activiteiten die de SPIL aanbiedt. Een workshop effectief studeren of een workshop CV opstellen is vaak heel belangrijk. Zo kunnen studenten nuttige vaardigheden leren of bijschaven die hen helpen met de studie. Ook wordt er aandacht aan de toekomstige loopbaan van de studenten besteed, zoals een stage- of carrière-avond.

De SPIL organiseert, zoals u ziet, veel en diverse activiteiten voor haar leden. Aanbevelingen en tips zijn uiteraard altijd welkom.

Je vindt hier alle foto’s, verslagen en de blogs van de reizen. 
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

 
  

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00