De Netwerk & SPIL-borrel

Het was de maffia-achtige entree om het zaaltje te bereiken – door een vol restaurant, langs de Aziatische keuken en de trappen op naar de tweede verdieping– dat het begin was van een geslaagde netwerkborrel. Vlak voor achten kwamen de studenten en de genodigden binnen druipen. Sommige studenten afwachtend en sommige studenten gelijk in actie met als doel om hun netwerk te verbreiden. Hoe dan ook, het was Niels die het startschot voor de avond gaf. Iedereen werd welkom geheten en de gasten werden om en om naar voren gevraagd om zichzelf te introduceren.
 
Het gastenbestand was divers en er was voor ieder wat wils. Als eerst stelden de twee statenleden uit Zuid-Holland van de CDA en VVD zich voor. Dit was meteen een perfect voorbeeld waarvoor een netwerkborrel goed kan zijn, want zoals de mannen al voorspelden, wisten de politicologen in spe weinig over wat het inhoudt om statenlid te zijn. Vervolgens waren de twee mannen van buitenlandse zaken aan de beurt. Sonne Kaasjager en Chris Devillers stelden zichzelf voor, maar hadden eigenlijk weinig introductie nodig. Alleen al hun titels en een korte functieomschrijving maakten de heren later op de avond voor menig student een aantrekkelijke gesprekspartner.
 
Toen was er een podium voor een vijftal dat aan de vooravond van een mooie carrière staat. Arie Roest, bij een aantal studenten bekend van de excursie naar de Tweede kamer, stelde zichzelf voor als persoonlijk medewerker van de VVD en Daniel den Otter als een Rijkstrainee op het Ministerie van Financiën. De andere drie waren bezig om carrière te maken bij de gemeente Leiden. Hierna kwamen drie Journalisten naar voren die gelijk een aantal discussiepunten aanvoerden, bijvoorbeeld de vraag: is er nog wel een toekomst voor de oude media? Later op de avond werd hier zeker nog over gesproken. De hekkensluiter van de voorstelronde was iemand die het helemaal anders heeft aangepakt, namelijk Peter Parker, die met een politicologische achtergrond het bedrijfsleven is in gegaan.
 
Het moment was aangebroken, de voorstelronde was voorbij en de studenten hadden elk uitgedacht met wie ze wilden spreken en waarover. Er heerste een relaxte sfeer en er werd onder het genot van een drankje gesproken met de gasten. Ondanks de gezellige sfeer werd het doel van de avond, je netwerk uitbreiden, niet uit het oog verloren. Dit en de geur van rijst op de tweede vierdieping van Thais restaurant Buddhas waren de ingrediënten voor een succesvolle netwerkborrel.
 
Door: Robin Hill
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 10:00-17:00
Friday 10:00-12:30
Weekend Closed
 
 * Op vrijdag heeft het bestuur vanaf 12:30 vergadering
On Friday the room is closed due weekly boardmeetings at 12:30