In gesprek met Mark Rutte

Op dinsdag 2 februari liep ik nieuwsgierig het SPIL-hok binnen, nieuwsgierig naar alle enthousiaste stemmen en het rumoer. In het hok zat een glunderende commissaris Binnenland achter de computer, die vol trots zei: ‘We gaan naar Mark!’ Binnen een razend tempo meldden vele tientallen enthousiaste SPIL leden zich aan. De volgende avond stonden we dan ook met een groep van 80 enthousiaste SPIL leden op het station, te popelen om Mark Rutte het vuur aan de schenen  te leggen. Wel moest de befaamde SPIL-das af, het moest een informele avond worden.


Het gesprek met onze Minister-president vond plaats op het ROC Mondriaan. Een fantastische plek om als Minister-president tonen dat je een man van het volk bent. Echter gebied de eerlijkheid te vermelden dat er niet meer dan 10 ROC-leerlingen in de zaal zaten en het overgrote merendeel universitaire studenten waren. Het gesprek begon met een scherpe vraag van onze commissaris Binnenland, die wel wilde weten wat onze Minister-president van het plan van de PvdA vond over het recht op onbereikbaarheid na werktijden. Dat plan werd direct naar de prullenbak verbannen door Mark Rutte. Verder werd er tijdens het gesprek scherpe kritiek geleverd op ‘de brief’, want wat wordt er bedoeld met normaal?
Het gesprek verliep verder rustig met zo nu een dan een vraag van de SPIL leden. Zo wilde Jan-Willem Wesselink de geruststelling dat Mark Rutte het bijzonder onderwijs zou blijven steunen, die kreeg hij gelukkig. Niels Park kreeg nog even de kans om de SPIL-das aan te bieden aan Mark Rutte, die hij overigens niet om deed. Nadette kreeg de kans om te benadrukken dat zij vindt dat de politiek een grotere rol mag spelen in de bewustwording rondom de plastic problematiek. Op al deze vragen werd door Mark Rutte in alle rust en kalmte gereageerd.

Een SPIL-lid merkte op:  “Hij praat veel maar zegt weinig.” Wellicht was dit wel waar, maar ik heb zelden iemand gezien die zo goed en rustig in het openbaar kan praten.
Al met al een leuke en leerzame avond!

Door Ariane Litjens 
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00