Alumni-ervaring

Fennand van Dijk285 1
Fennand van Dijk studeerde politieke wetenschappen en (politieke en sociale) filosofie in Leiden, Amsterdam en Austin (USA). Was daarnaast actief in de universitaire studentenpolitiek. Zowel in de Faculteitsraad als Universiteitsraad. Hij startte zijn loopbaan in 2006 als stafmedewerker bij de 'denktank' voor het CDA, het zogeheten 'Wetenschappelijk Instituut. Daarna werkte hij als fractiemedewerker voor dezelfde politieke partij in de Tweede Kamer. Leverde dagelijkse inhoudelijke ondersteuning en politiek advies aan Kamerleden over diverse economische onderwerpen.
Sinds 2010 werkzaam als senior public affairs consultant bij het bureau Public Matters in Den Haag. Als full-service public affairs en lobby-adviseur actief in een niche van strategische beleids beïnvloeding. Van advisering tot monitoring, en van detachering tot organisatieadvies. In uiteenlopende sectoren: ICT & telecom, financiele dienstverlening, retail, vastgoed, woningmarkt en fusies & overnames. Kortom: sectoren die opereren op het snijvlak tussen overhead en bedrijfsleven. Public Matters levert strategisch advies en ondersteuning in uitvoering op communicatie, locatie en timing van lobbyboodschap aan cliënten in Den Haag en Brussel. Belangstelling in de mooie wereld van de public affairs? Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Peter Bootsmapeter 298x234
Mijn naam is Peter Bootsma. In 1996 ben ik afgestudeerd in de richting Nederlandse politiek. In 2002 ben ik in de gemeenteraad terechtgekomen, voor D66, en daar zit ik nog steeds in. In Leiden is dat een hobby waar je, door alle partijen heen, overal wel politicologen tegenkomt. Ik meen zelfs dat Rudy Andeweg het ooit over de raadzaal had als een buitenpost van de vakgroep politicologie. Daarnaast leid ik sinds mijn afstuderen voornamelijk een schrijvend bestaan. Van mijn eerste boek, ‘De verbeelding aan de macht’ (met Willem Breedveld) uit 1999 rolde ik naar het volgende, en zo verder. De boeken die ik geschreven heb bevinden zich steeds op het terrein van de moderne Nederlandse politieke geschiedenis. Inmiddels werk ik aan de Universiteit Maastricht aan een proefschrift over coalitievorming in Nederland vergeleken met Duitsland, waarbij het bekende Spil-erelid prof.dr. J.Th.J. van den Berg mijn promotor is: inderdaad, hem ken ik nog van mijn studie politicologie! Dat proefschrift schrijf ik overigens bij de Rechtenfaculteit: het heeft in mijn ogen niet zoveel zin je te profileren als politicoloog, daar zit op zichzelf geen werkgever – of in mijn geval, lezer – op te wachten. Wel heb ik veel aan politicologische kennis om de werelden van het recht en de geschiedenis daar aan te verbinden: bij politicologie krijg je van vele disciplines wel wat mee. Het moeilijkste van mijn loopbaan – als je het zo wilt noemen - was, achteraf, om ergens te beginnen. Met carrièreplanning had het bij mij allemaal weinig te maken: ik ben destijds gewoon gaan schrijven omdat het me leuk leek. Je hart volgen is dus het belangrijkste dat ik alle politicologen aanraad!
 
 
Marco Wiesehahn-Vrijman Marco wit1 vierkant
Mijn naam is Marco Wiesehahn-Vrijman en in 2003 ben ik afgestudeerd op politieke theorieën bij Dr. Ricardo Blaug. Na mijn afstuderen heb ik, als vervolg op mijn bijbanen gedurende mijn studie, nog verschillende managersfuncties in de theaterwereld en horeca bekleed. In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar Koninklijke Horeca Nederland, alwaar ik als juridisch adviseur aan de slag kon voor het KHN Bureau Eerlijke Mededinging. KHN maakte het voor mij mogelijk de kennis uit mijn studie en werkervaring tot dan toe te verenigen in de uitvoering van één functie. Het behartigen van de belangen van het bedrijfsleven bleek me erg goed te bevallen. Dat smaakte naar meer en dus maakte ik in 2008 de volgende stap naar EVO, de logistiek belangenbehartiger van 20.000 ondernemingen in Nederland. Langzaam ben ik daar van regionaal lobbyist en beleidsadviseur maritieme zaken doorgegroeid naar de rol van coördinator public affairs. In die rol vertegenwoordigde ik de belangen van EVO en haar leden nu in de Tweede Kamer. Momenteel ben ik Public Affairs Manager bij ondernemersvereniging EVO.
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

 
  

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00