Debat

Youth for Climate, spijbelen of juist niet?

Op 7 februari werd er massaal gestaakt door middelbare scholieren in Nederland. Gestaakt? Nouja, gespijbeld dan. Want wettelijk gezien mogen scholieren niet staken. Maar wat krijgt duizenden en duizenden scholieren zover dat ze problemen met de leerplichtambtenaar opzoeken? Ik ben (met moeite) naar Den Haag gegaan om ze dat zelf te vragen.

Lees meer

Is het einde van nafluiten in Nederland in zicht?

De gemeente Rotterdam kan sinds kort burgers bekeuren voor seksuele intimidatie op straat. Dit beleid werd hard aangemoedigd door wethouder Joost Eerdmans, maar nu is er kritiek op het beleid omdat het ineffectief zou zijn. Is deze harde aanpak een goede manier om seksuele intimidatie op straat tegen te gaan of moet de gemeente Rotterdam op zoek naar een andere methode? 

Lees meer

Onze gezondheid staat op het spel

De Nederlandse vaccinatiegraad daalt al een aantal jaren op rij. Als deze trend zich voortzet kan het leiden tot grote gevolgen voor de volksgezondheid. Hoe groot is dit probleem en wat kan er aan gedaan worden?

Lees meer

We vertrouwen journalisten minder dan bankiers

Het vertrouwen in instituties nam in 2017 toe. De positie van journalisten is echter nog steeds fragiel. Bankiers, de Europese Unie, zij worden alle betrouwbaarder geacht dan de pers. Wat maakt deze beroepsgroep zo 'onbetrouwbaar'? 

Lees meer

Compensatie voor lichting pechstudenten

Studenten die tussen 2015 en 2017 zijn begonnen met studeren, zijn de eerste generatie studenten die onder het leenstelsel vallen. Om ervoor te zorgen dat zij niet tussen de wal en het schip geraken, werd afgesproken dat de onderwijsinstellingen in deze drie jaar tijd gezamenlijk 600 miljoen euro aan voorinvesteringen zouden doen. Nu blijkt dat hier niet aan voldaan is. Ontstaat er toch een pechgeneratie?

Lees meer

Leert Nederland de kunst van het staken?

Nieuwe statistieken van het CBS tonen aan dat 2017 een succesvol stakingsjaar was. Steeds vaker hebben we te maken met grootschalige stakingen in het streekvervoer en de onderwijssector. Is Nederland een stakingsland geworden?
 

Lees meer

Privacy of veiligheid, wat geeft de doorslag?

De Wiv 2002 is toe aan een update. We zitten immers al lang niet meer op de ether, maar op kabels. Maar wil jij onderdeel zijn van massasurveillance waarbij jouw data bij willekeurige veiligheidsdiensten terecht kan komen? Debat neemt de Wiv 2017 nog eens onder de loep met het oog op het referendum.

Lees meer

The Hague is ruled by you, the citizen

The municipal elections are coming closer and closer. For you, as citizen of The Hague, the Munipal Debate will take place on Wednesday 7th of March to inform you as good as possible. What are the main tasks of municipal councils? Are you wondering which parties are participating in The Hague? Well, it is time for you to read more!

Lees meer

  • 1
  • 2
 
 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 10:00-17:00
Friday 10:00-12:30
Weekend Closed
 
 * Op vrijdag heeft het bestuur vanaf 12:30 vergadering
On Friday the room is closed due weekly boardmeetings at 12:30