Voorzitter & commissaris Acquisitie

 roos2

Roos Neven

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Roos Neven. Ik ben derdejaars Politicologie: IBO student en daarnaast volg ik ook de studie Geschiedenis, waarvan ik nu in het tweede jaar zit. Verder ben ik lid bij de studentenvereniging L.V.V.S. Augustinus. Ik woon al mijn hele leven in Leiden, maar sinds ik studeer beleef ik de stad op een hele andere manier. Aankomend jaar zal ik plaatsnemen in het bestuur als Voorzitter en Commissaris Acquisitie. Vanaf het moment dat ik ging studeren, werd ik actief lid bij de SPIL. Ik maakte deel uit van de Commissie Faciliteiten, of “Facilitieten” zoals we onszelf noemden, aangezien de commissie (met uitzondering van onze mannelijke commissaris) uit alleen maar vrouwen bestond. Vanaf dat moment was ik op elke borrel, elk feest en vele andere activiteiten te vinden. De SPIL was vanaf moment één voor mij een geweldige vereniging. Naast mijn studentenvereniging, was het heerlijk om hier terecht te kunnen wanneer ik maar wilde. Ik vind het geweldig dat je bij de SPIL zelf kan bepalen hoe actief je bent: er is elke week wel een activiteit en daarnaast kun je ook altijd terecht in het hok, maar het maakt ook helemaal niet uit als je alleen af en toe een feestje meepakt of wat commissie werk wil doen. Werkelijk iedereen is welkom en kan echt zijn eigen invulling aan het lidmaatschap geven. Uiteraard hoop ik jullie als Serial SPIL’ers wel vaak te zien!

In mijn taak als voorzitter geef ik leiding aan het bestuur en hou ik het overzicht, ook over het beleid en de doelen die moeten worden behaald. Daarnaast vertegenwoordig ik het bestuur extern in de Verenigings Overleggen (VerO’s) van de FSW en het FGGA, in het Studieverenigingen Overleg Platform (StOP) en landelijk binnen het Platform voor Politicologen (PvP), waarin ik de functie van PiP Congres Coördinator bekleed. Als Commisaris Acquisitie zorg ik er, samen met mijn commissie, voor dat de SPIL-begroting net wat mooier wordt, door samenwerking te zoeken met verschillende bedrijven in Leiden en Den Haag. Verder zal deze commissie ook dit jaar weer prachtige merchandise items op de markt brengen.

Ik wil er aankomend jaar samen met mijn bestuur voor zorgen dat ieder van jullie zich net zo thuis voelt binnen deze vereniging als dat ik dat zelf doe. Daarom hoop ik je snel te zien op een activiteit of in het hok voor een kopje koffie en wat gezelligheid!

 

Secretaris & Commissaris Promotie

 leo

Leonie Andriessen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Leonie Andriessen en ik ben inmiddels derdejaars student Internationale Betrekkingen en Organisaties. Ik ben geboren in Den Haag, opgegroeid in Voorburg en woon sinds mijn eerste studiejaar in Leiden.
Hoewel ik in mijn eerste studiejaar niet actief was in een commissie van de SPIL, werd ik door mijn zeer actieve vrienden meegesleept naar borrels, activiteiten en reizen. Zo was ik dan toch actief SPIL’er. In mijn tweede jaar werd ik lid van de internetredactie van de commissie DEBAT en was ik secretaris van de AJW commissie die een prachtig weekend naar het pittoreske Groningen verzorgde. De deelname aan deze commissies wakkerde mijn enthousiasme voor de SPIL nog meer aan.
Naast de SPIL en mijn studie, vind ik het leuk af en toe een balletje te slaan op Qravel en maak ik graag muziek met een andere SPIL’er, waarmee ik het afgelopen jaar verschillende huiskamerconcerten heb georganiseerd.
Als secretaris ben ik verantwoordelijk voor het contact met externen, het leden- en reünistenbestand, de nieuwsbrief, het verloop van de ALV’s, de notulen en het organiseren van onze constitutieborrel. Daarnaast zorg ik er als commissaris Promotie samen met mijn commissie voor dat alle SPIL’ers altijd op de hoogte zijn van, en terug kunnen kijken op, onze activiteiten.    

Penningmeester & commissaris IAPSS

rex

Rex van der Kruit

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Rex van der Kruit, ik ben derdejaarsstudent IBO en aankomend jaar zal ik de functie van Penningmeester & Commissaris IAPSS bekleden. Van oorsprong ben ik een echte Delftenaar, maar toen ik begon aan mijn studententijd werd ik al snel enorm begaan met het Leidsche en het Haagsche. Naast de SPIL en mijn studie vind ik het erg leuk om te roeien en te borrelen bij de K.S.R.V. “Njord”. In mijn weekenden zul je mij vooral terugvinden op de golfbaan en op mijn racefiets. Verder houd ik enorm van reizen waar ik nieuwe mensen ontmoet en kan discussiëren met hen. Geen wonder dat ik zo enorm uitkijk naar de IAPSS-reis die ik met de commissie IAPSS mag organiseren.

De SPIL geeft mijn studententijd al twee jaar kleur (een SPIL-gele kleur maar liefst) en daarom ben ik nu extra gemotiveerd om mij als bestuurslid van de SPIL in te mogen zetten. Afgelopen twee jaar heb ik ook niet stil gezeten en ben commissielid Buitenland en Acquisitie geweest en heb ik de Commissie EJW mogen voorzitten.

Ik hoop jullie allemaal terug te zien op activiteiten, reizen, borrels (!!) en alles wat de SPIL rijk is!

Commissaris Binnenland & Almanak

niek

Nicola Otten

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Nicola Otten. Ik ben tweedejaarsstudent International Relations and Organisations en dit jaar zal ik de eervolle functie van Commissaris Binnenland en Commissaris Almanak bekleden bij de SPIL. Hoewel ik in Den Haag studeer, heb ik een jaar geleden het Verre Oosten (Zwolle) verlaten om een kamer te zoeken in de gezelligste studentenstad van Nederland: Leiden. Binnen de veilige muren van mijn kamer, vind ik het leuk om piano te spelen en te zingen. Ook ben ik vaak te vinden bij het USC, waar ik een paar keer per week sport.
Toen ik als deelnemer van het Eerstejaars Weekend (EJW) 2017 aankwam op het station in Boxtel, voelde ik mij al direct op mijn plek. Aan het EJW heb ik goede vriendinnen en bovenal heel veel enthousiasme voor de SPIL overgehouden. Ik mocht deel uit maken van de eindredactie van Commissie Debat, een taak die ik altijd met veel plezier heb uitgevoerd. Via deze commissie mocht ik een dag meelopen met een Europarlementariër in Brussel, wat tevens mijn meest gekoesterde DEBAT-herinneringen is. Later in het jaar ben ik Secretaris geworden bij de EJW-Commissie, wat het SPIL-gele bloed pas echt door mijn aderen liet gieren. Op dat moment besloot ik te solliciteren voor een positie binnen het 38e bestuur der SPIL.
Dit jaar ga ik zowel de Commissie Binnenland als de Commissie Almanak begeleiden, waar ik enorm veel zin in heb. Met de Commissie Binnenland zal ik proberen zo interessant mogelijke inhoudelijke activiteiten te organiseren voor de leden van de SPIL. Mijn doel is om hen in aanraking te brengen met de politieke wereld, buiten de studieboeken om. Net zoals vele andere verenigingen in Leiden, is het bij SPIL traditie om eens per jaar een almanak uit te brengen. Samen met de Commissie Almanak zal ik deze traditie voortzetten.
Omdat de SPIL mij zo veel gezelligheid heeft gebracht, hoop ik dat enthousiasme over te brengen aan andere (nieuwe) SPIL-leden en bovendien het jaar voor alle leden zo SPIL-geel mogelijk te kleuren.

 

 

Commissaris Buitenland

 marjo

Marjolein Nieuwenhuijsen

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lieve SPIL’er! Mijn naam is Marjolein Nieuwenhuijsen. Ik ben tweedejaars IRO-student, derdejaars bij de SPIL en ik ben dit jaar met heel veel plezier commissaris Buitenland & ICT. Ik woon in een klein dorpje tussen Leiden en Den Haag en ben vaak in het SPIL-hok in een van deze steden te vinden.

In mijn eerste jaar bij de SPIL heb ik in de commissie Binnenland gezeten en in mijn tweede jaar heb ik samen met mijn commissiegenootjes in de commissie Buitenland twee reizen georganiseerd naar Madrid en Buenos Aires en mocht ik als algemeen lid in de EJW-commissie plaatsnemen. Naast mijn bezigheden bij de SPIL ben ik elke zaterdag in een zeilboot te vinden, hou ik van reizen en vooral van veel gezelligheid.

Aankomend jaar hoop ik als commissaris Buitenland & ICT naast de Brusselexcursie twee prachtige reizen voor jullie neer te zetten samen met mijn commissie en zorg ik voor het onderhoud van de website. Ik hoop de SPIL naar nieuwe plekken te brengen waar we meer zullen leren over de politieke situatie en zo een onvergetelijke reis te mogen organiseren.

Ik hoop je aankomend jaar natuurlijk tegen te komen op een van onze vele activiteiten of voor een kopje koffie en een koekje in het hok, maar vooral hoop ik dat je bij de SPIL net zulke fijne herinneringen zult maken als ik.

 

Commissaris Onderwijs & Faciliteiten

aline2

Aline de la Croix

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Aline de la Croix en ik ben tweedejaars IRO studente. Geboren en getogen in Amsterdam, heb ik vorig jaar de Dam ingeruild voor het Plein en ben ik van de Leidse straat naar de Breestraat overgestapt. Ik heb als eerstejaars het geluk gehad in twee prachtige commissies te mogen zetelen: de Commissie DEBAT en het Eerstejaars Weekend hebben mijn hart al snel SPIL geel gekleurd. Nu ik mij op een nog intensere manier mag inzetten voor onze toffe vereniging en daarmee een jaar lang kan vullen met SPIL-zaken, kijk ik ontzettend uit naar wat ons én onze trouwe leden te wachten staat.

Als Commissaris Onderwijs zal ik mij samen met mijn commissie inzetten voor het waken over de kwaliteit van het Onderwijs, gegeven aan ons Leidsch Instituut. Daarnaast zullen wij ons focussen op het aanbieden van cursussen ter professionele ontwikkeling van onze medestudenten én het aanbieden van activiteiten gerelateerd aan ons loopbaanperspectief. Des te mooier dat ik als Commissaris Faciliteiten de kans krijg om samen met mijn commissie juist te bouwen aan de informele omgeving die ter ontspanning dient. Onze taak zal zijn om het al onze leden naar hun zin te maken én ze de plek te bieden om tot rust te komen na de stress en het harde werken dat ons studenten leven karakteriseert. Ik kan niet wachten tot ons startsein klinkt, zoals de klanken van het SPIL-lied: luid en uit volle borst.

Commissaris Debat

rick

Rick van den Brink

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hallo lieve SPIL’ers! Mijn naam is Rick van den Brink en ik ben derdejaarsstudent Politicologie IBO en tweedejaars Russische Studies. Zo’n 20,5 jaar geleden zag ik in ’s lands oudste stad het levenslicht op een koude februariochtend. Inmiddels woon ik alweer twee jaar in het pittoreske Oegstgeest waar ik vanuit het Betuwse Elst naartoe ben verhuist.

Als op en top politicologiestudent kan je me letterlijk wakker maken voor elke politieke discussie, zoals mijn kamergenoten op mijn eerste SPIL-reis naar Buenos Aires gemerkt hebben. Naast al het politieke, kan ik mezelf uren terugtrekken met een goed boek – daarvan is mijn boekenkast het bewijs, maar je kan me ook gewoon hangend op de bank vinden voor een avondje Netflix of zien wegdromen bij mijn Spotify-lijsten.

Afgelopen jaar heb ik deel uitgemaakt van de Commissie Binnenland, waar ik met veel plezier samen met mijn commissiegenootjes onder andere de Thema-Avond Rusland en het Gemeentedebat Den Haag heb georganiseerd. Dit jaar neem ik de rol van Commissaris DEBAT en vicevoorzitter van onze prachtige vereniging op me. Ik wil jullie, als Serial SPIL’ers, de kans geven om aankomend jaar nieuwe vrienden te maken, veel nieuwe inzichten te krijgen en ik wil ervoor zorgen dat als jullie in de toekomst terugkijken op jullie studententijd, de SPIL daarin een prominent plaatsje zal innemen.

 

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

Independer
 
Autoverzekering vergelijken
 
Energie vergelijken
 
Autoverzekering
  LOGGGO
  Geld.nl logo wit blauw Copy3x

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00