Eerstejaars

Wat is de SPIL?

De SPIL is de studievereniging voor studenten Politicologie en Politicologie – Internationale Betrekkingen en Organisaties/International Relations and Organisations aan de Universiteit Leiden. Met haar meer dan 1200 leden is de SPIL inmiddels een van de grootste studieverenigingen van Leiden en Den Haag. Door het hele jaar heen worden er talloze activiteiten georganiseerd denk aan excursies naar OPCW, Buitenlandse Zaken, Eerste Kamer en de NRC. Daarnaast worden er ook onderwijsgerelateerde activiteiten georganiseerd, zoals een collegeboot, workshops en een stage en carriere-avond. Ook wordt er een Korte Reis, binnen Europa, en een Lange Reis, buiten Europa, georganiseerd. Er worden tijdens deze reizen veel bedrijven en politiek relevante instanties bezocht, om een zo compleet mogelijk beeld van het land te kunnen krijgen. Tot slot vinden er het hele jaar ook informele activiteiten plaats zoals borrels, feesten, filmavonden en pubquizen. 

Wanneer kan ik kennismaken met de SPIL?

Dit kan tijdens het Eerstejaarsweekend dat in augustus wordt georganiseerd. Ook zijn wij aanwezig op de informatiemarkt van de EL CID (introductieweek Leiden) en de HOP-week (introductieweek Den Haag). Daarnaast wordt er in de eerste collegeweek een borrel georganiseerd. Je kan natuurlijk ook altijd even langs komen in ons kantoor (SB03) of neem deel aan een activiteit.

Hoe word ik lid bij de SPIL?

Als lid van de SPIL geniet je van talloze voordelen:
  • Je bent welkom bij alle activiteiten die de SPIL organiseert. Dit zijn zowel inhoudelijke activiteiten (zoals lezingen, debatten en excursies) als sociale activiteiten waarop je je studiegenoten beter leert kennen (borrels, feestjes en filmavonden). Verder kun je je als lid inschrijven voor al onze meerdaagse buitenlandse excursies en reizen.
  • Je krijgt vier keer per jaar het semi-wetenschappelijke tijdschrift ‘Debat’ – geschreven voor en door SPIL-leden – thuisgestuurd.
  • Je ontvangt een unieke korting op je studieboeken. Die kun je voor aanvang van elk studieblok bestellen op deze website. Als lid ontvang je tot 16% korting op alle titels!
  • Je kunt je professionele vaardigheden ontwikkelen door lid te worden van een commissie, of te solliciteren voor een bestuursfunctie.
 En dit alles kost je slechts 16 euro per jaar – een bedrag dat je binnen de kortste keren hebt terugverdiend door de korting op je studieboeken!
 

Hoe kan ik actief worden bij de SPIL?

Natuurlijk is het van belang om tijdens je studie je academische vaardigheden volledig te ontplooien. Het is echter van minstens even grote waarde om professionele vaardigheden op te doen die je niet direct leert door te studeren. Voor studenten Politicologie en Politicologie – IBO/IRO is de SPIL de ideale omgeving waarin dergelijke extracurriculaire ontwikkeling kan worden gestimuleerd. Aan het begin van elk collegejaar organiseert het bestuur sollicitaties om de leden te selecteren die komend jaar een plek krijgen in de verschillende SPIL-commissies. (Een uitzondering hierop vormt de EJW-Commissie en AJW-commissie, waarvoor de sollicitaties elk jaar later plaatsvinden.) Elk bestuurslid beslist zelf over de sollicitatieprocedure van de commissie(s) die hij in het komende jaar onder zijn hoede heeft. Meestal zal het gaan om een sollicitatiebrief of gesprek.

Klik hier om meer te weten te komen over de commissies en klik hier om je in te schrijven voor een commissie

Kan ik mijn boeken via de SPIL kopen?

Ja dat kan zeker, de SPIL verzorgt vier maal per jaar een boekverkoop. Zowel politicologie als IBO student kun je hier terecht om jouw boeken te kopen met een fikse korting! Om gebruik te kunnen maken van de boekverkoop dien je lid te zijn van de SPIL. Als SPIL-lid ontvang je een korting van 10 procent op Nederlandse titels en maar liefst 16 procent op Engelstalige boeken! Dankzij deze kortingen zijn wij vrijwel zeker dat je boeken nergens anders goedkoper zijn te vinden dan bij ons. De bestelling doe je via internet en worden aan de deur bezorgd, waardoor je meteen de boeken in kan duiken! Bestel daarom snel je boeken zodat je ze voor de colleges in huis hebt. Mocht je vragen hebben over de boekverkoop van de SPIL neem dan contact op met de Commissaris Onderwijs via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
N.B. de Studievereniging voor Politicologen in Leiden (SPIL) kan gekochte boeken niet terugnemen of geld terug geven. Indien er problemen zijn met de bestelling dient contact opgenomen te worden met de klantenservice van de StudyStore. Op de webshop zijn van hen de contactgegevens te vinden.
Boekenbestellen bij de SPIL is enkel mogelijk als je lid bent van onze vereniging.
 
Stappenplan als je SPIL-lid bent:
Stap 1: Klik hier om op de welkomstpagina van de boekverkoop te komen.
Stap 2: Maak een account aan. Als je al een account heb log dan in.
Stap 3: Selecteer de juiste boekenlijst en vink vervolgens de boeken aan die jij nodig hebt.
Stap 4: Wanneer je alle boeken hebt toegevoegd aan je winkelmandje klik op verder.
Stap 5: Na het plaatsen van je bestelling ontvang je een bevestigingsmail

Waar kan ik readers kopen?

De SPIL verkoopt geen readers. Readers worden verkocht door de universiteit en de verkoop hiervan gaat buiten de SPIL om. Klik hier om de readers te bestellen.

Wanneer is er een introductie met de opleiding?

De introductie vindt plaats op maandag 31 augustus, kijk hier voor meer informatie. 

Waar kan ik zien welke vakken ik ga volgen?

2. Klik op Bacheloropleidingen
3. Klik op de letter P
4. Klik op Politicologie of Politicologie: internationale betrekkingen en organisaties.
5. Kijk vervolgens naar blok 1.

Waar kan ik mijn rooster zien?

Hoorcolleges:
2. Klik op Politicologie of Politicologie/IBO
3. Klik op Hoorcolleges
 
Werkgroepen:
Voor het eerste blok ben je al ingeschreven dit kan je vanag 28 augustus bekijken.
2. Log in
3. Klik op Main menu
4. Klik op Self Service
5. Klik op Student Center
6. Ga naar links other academic
7. Klik op Class Schedule
8. Ga naar de eerste week van het collegejaar

Hoe kan ik mij inschrijven via Usis?

In je eerste blok ben je nog niet ingeschreven voor de hoorcolleges. Dit moet je zelf doen.
2. Log in
3. Klik op Main menu
4. Klik op Self Service à Student Center
5. Klik op Enrollment add
6. Enroll by My requirements
7. Zoek de vakken uit je eerste blok
8. Klik er op
9. Enroll
10. Klik op Studiejaar 2015-2016
11. Klik op Continue
12. Zoek het hoorcollege of tentamen
13. Vink aan
14. Klik op to shopping cart
15. Ga bovenaan naar Shopping cart
16. Selecteer à enroll
17. Binnen enkele dagen ontvang je een e-mail via umail en als het goed is het vak nu aan je rooster toegevoegd

Hoe kan ik mij inschrijven via Blackboard?

2. Log in
3. Klik bovenaan op Courses
4. Klik rechts op Faculteit der Sociale Wetenschappen
5. Klik op Browse Categories
6. Klik Polticologie
7. Go
8. Kies in hetzelfde venster Bachelor jaar 1 Leiden
9. Go
10. Ga met je muis op Course ID van het vak staan
11. Klik op het pijltje
12. Klik op Enroll

Ik heb een vraag die er niet bij staat

Als je andere vragen hebt, kan je ons altijd mailen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bellen, 071-5273872, of kom even langs in ons kantoor (SB03) op de FSW.

Heb je een vraag voor de studieadviseur, dan kan je hen mailen of langs komen in hun kantoor.

Daniëlle Lovink is de studieadviseur voor studenten waarvan hun achternaam begint met A t/m K. Ze is aanwezig op maandag, dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdag en vrijdag in haar kantoor 5B03. Ook is ze via e-mail te bereiken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Ariane Berends is de studieadviseur voor studenten waarvan hun achternaam begint met L t/m Z. Ze is aanwezig op maandagochtend, dinsdag, donderdag en vrijdag in haar kantoor 5B03A. Ook is ze via e-mail te bereiken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Contact

Uw naam
Geen naam

Uw Email
Geen (geldige) email

Bericht
Geen bericht.


Invalid Input

Partners

 
  

 

 

Opening hours

Openings hours
Leiden and The Hague
 
Monday 10:00-17:00
Tuesday* 10:00-17:00
Wednesday 10:00-17:00
Thursday 13:00-17:00
Friday 10:00-17:00
Weekend Closed
 
 * Op donderdag heeft het bestuur tot 13:00 vergadering
On Thursday the room is closed due weekly boardmeetings until 13:00