Activiteiten

Let's Socialize

We kregen de kans om te socializen en elkaar beter te leren kennen, tijdens deze online masters activiteit! ✨

Rule of Law Rendez-Vous

Op 1 December woonden we een online evenement bij dat mede georganiseerd was door Amnesty International Nederland en de Universiteit van Amsterdam. SPIL’ers waren ook welkom ✨

De activiteit focuste op de meest recente ontwikkelingen in het promoten en verdedigen van de rechtsstaat in de EU 🇪🇺

Er werd een gemodereerde sessie gehouden met voormalige MEPs Judith Sargentini en Benedek Jávor en met Professor Sarah de Lange wie een expert is in populism in Europa en vergelijkende politiek.

US Verkiezingsnacht

Dinsdag 3 november had SPIL een pre-verkiezings activiteit 🇺🇸 We begonnen om 19:00 met een Amerikaanse diplomaat die ons meer vertelde over de Amerikaanse verkiezingen. Daarna, om 19:30, was er een livestream met de Amerikaans Ambassade die werd gehost door Willem Post ✨De live streams was te zien via Facebook 🙌🏻

Eerste Online Borrel

Helaas maakten de regels rondom COVID-19 het onmogelijk om de Madurodam excursie en de after-exam borrel met CIROS door te laten gaan. Ondanks deze tegenslag, heeft de feestcommissie een alternatief bedacht! Vrijdag avond (23 oktober) vanaf 21:00 hebben zij een online borrel georganiseerd waarbij er (drank)spelletjes gespeeld werden en er zelfs een giveaway gehouden werd! Alle SPIL’ers waren uitgenodigd om samen te chillen na de tentamens! Commissie konden ook nog extra commissie punten verdienen! ✨💛 

Tour du Waffle

Op 16 september organiseerde het bestuur SPIL’s eigen Wafel (en almanak) bezorgservice! Normaal gesproken zou er een wafel uurtje georganiseerd worden in zowel Leiden en Den Haag. Doordat beide hokken gesloten zijn wegens COVID-19, is het bestuur tot het creatieve idee gekomen om de wafels langs te brengen bij vele SPIL’ers.

Schrijf je in voor EJW

Elk jaar organiseert de SPIL een EersteJaarsWeekend voor alle aankomende studenten.Dit zal online plaatsvinden van 4 t/m 6 september. Wij willen graag ondanks de huidige omstandigheden van de coronacrisis een mogelijkheid aanbieden om kennis te maken met de studievereniging.
Gedurende dit weekend (vooruit: midweek) zul je door middel van allerlei activiteiten je nieuwe studiegenootjes leren kennen. Het EJW is dan ook bedoeld voor alle drie de specialisaties: Politicologie, Internationale Politiek (IP) en International Relations and Organisations (IRO). Je kunt er dus zeker van zijn dat je bij de fysieke colleges bekende gezichten zult zien in de collegezaal! Ook zul je hier alles over de SPIL te weten krijgen en horen hoe je bij verschillende commissies actief kunt worden. Naast alle kennismakingsactiviteiten en een lezing kan een klassieke SPIL borrel ook niet ontbreken. De introductiecommissie is hard aan het werk om ervoor te zorgen dat dit een onvergetelijk begin van je studententijd zal zijn!
Kort samengevat: 4 t/m 6 september zal het EersteJaarsWeekend plaatsvinden via een online format. Meld je snel aan via onze website https://spilplaats.nl/event-sign-up-2/.

Virtual Company Hop

Wij waren van plan om je me te nemen op een company hop door Den Haag. Helaas is dit niet door kunnen gaan, dus over de komende dagen worden vier verschillende bedrijven online gepost. Misschien vind jij er een die je interesseert of waar je stage kan lopen, veel plezier met het lezen!

De FSW Blog: BloggedUP

Wat zijn jou tips om thuis te studeren? Wat soort structuur heb jij in jouw dagen om productief te blijven? Wij hebben een blog aangemaakt voor alle studieverenigingen van de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) waar studenten en professoren hun tips kunnen geven. Wil jij ook mee doen? Stuur dan jouw tekst naar fsw.blogged.up@gmail.com. Het mag 150-200 worden zijn, en als je wil kan je ook een foto mee sturen. Heb je vragen, stuur dan een mailtje of bericht!

Lustrum en Brussel Commissie

Brussel:
Kan jij een uitdaging aan? Je kunt je nu aanmelden voor de Brussel commissie! Wanneer je deel bent van deze commissie krijg je de kans een tweedaagse excursie naar het hart van de Europese Unie in November voor je mede-SPIL’ers. Je zal verantwoordelijk zijn voor de gehele trip van begin tot eind, inclusief transport, verblijf, het programma en de promotie van de trip. Je werkt samen en organiseert relevante en interessante formele afspraken. Je eindigt je tijd als commissielid met een fantastische trip naar Brussel. Als je vragen hebt dan stuur deze naar globalrelations@spilplaats.nl.

Lustrum Commissie:
Over twee weken zullen de inschrijvingen voor de Lustrum commissie opengaan! Ben jij er klaar voor om plaats te nemen in een uitzonderlijke commissie die onvergetelijke evenementen zal organiseren voor het 8e lustrum? Dan is dit je kans! Op 20 april, om 12:00, kan je je inschrijven via de website; spilplaats.nl ! Nadat je je hebt ingeschreven via de website, zullen we je vragen om een motivatiebrief te sturen van maximaal twee pagina’s, en waarin je tenminste het volgende benoemt:
– Een kleine beschrijving van jezelf
– Of je geïnteresseerd bent in de positie van voorzitter, secretaris of penningmeester en hierbij een motivatie
– Waarom je deel wil uitmaken van de lustrum commissie
– Waarom jij een goede aanwinst zou zijn voor deze commissie
– Een origineel idee voor een lustrum activiteit
De lustrum commissie is een buitengewone commissie; hij gaat maar een keer per vijf jaar open en is van alle markten thuis! De activiteiten kunnen uiteenlopen van debatten naar feesten, van een cantus naar een lezing enzovoorts! Mocht je vragen hebben over deze commissie, de aanmeldingsprocedure of voor overige vragen; stuur dan een mailtje naar: president@spilplaats.nl

Instagram Spelletjes met Noor

Op Dinsdag zijn er spelletjes online via Instagram Live. Als je mee doet en je wint, kan je voor jou commissie punten voor de bokaal winnen! 🎲

Wekelijkse Online Borrel

Wij missen onze maandelijkse borrels in Leiden en Den Haag, maar het kan ook leuk zijn om lekker op je bank thuis te zitten. Heb wat drankjes klaar staan en kom kletsen iedere Donderdag met de SPIL’ers! 🥂

Netflix Party

Online Debate: Obligatory Military Service

Wij hopen dat iedereen gezond thuis zit en het nog niet te vervelend vind. Morgen vanaf 14 uur gaan we een online debat beginnen over verplichte militaire dienst. Je kan je mening geven of gewoon lezen wat andere mensen hierover vinden! Het debat gaat plaats vinden op kialo. Morgen wordt hier een link geplaatst! 📒

ICJ Bezoek

Kom me naar de ICJ op 30 maart! Het wordt een interessante ochtend. De activiteit begint om 10 uur en gaat door tot 11.30. Er kunnen maar 30 mensen me dus meld je snel aan! Meld je hier aan.

Public Speaking Workshop

Wil jij je spreekvaardigheid in het openbaar verbeterd en je ongerustheid overkomen, dan kom naar de workshop die samen met Leiden MUN Society wordt georganiseerd. Het vind plaats op Donderdag 12 Maart van 16-18 uur in Leiden (FSW, SA07).

Master Meet and Greet

MASTER MEET & GREET: FOR BOTH DUTCH AND INTERNATIONAL STUDENTS!
Get to know your potential employers! On Wednesday 11 March from 14:00 – 16:00 B.I.L. and SPIL partner up with different organizations to introduce you to several firms that could help you to take the first step in your career.

There will be various private and public organizations present that give you the opportunity to get to know them better! So, if you are interested in getting a job or just want to network with employers drop by at the Wijnhaven Brasserie!

Interfiesta Feest

Op 11 maart zullen studenten van allemaal verschillende faculteiten van Universiteit Leiden samenkomen om een feest neer te zetten zoals nooit tevoren bij Gebr. de Nobel in Leiden! Deelnemende verenigingen zijn: SPIL, Aesculapius, B.I.L., CoDe, Grotius, HSVL, Labyrint and MFLS.

Kaartjes voor dit ‘Interfiesta’ zijn €8,- en kunnen worden gekocht door €8,- over te maken naar SPIL NL61ABNA0429270828. Vermeld hierbij zowel je volledige naam als ‘INFAFE’ in de beschrijving. Hierna kun je je ticket komen ophalen in het SPIL hok in Leiden of Den Haag. Omdat het feest dit jaar met meer verenigingen wordt georganiseerd dan voorgaande jaren zullen de kaartjes extra hard gaan en OP=OP. Let op, dit feest is 18+. (Niet-leden zijn ook welkom, dus neem je vrienden mee!)

PiP Congress 2020

The significance nuclear weapons have had since their invention can barely be overstated. Nuclear weapons have had a central role from the end of WWII, through the cold war, up to now. And so we decided to take nuclear proliferation as this year’s subject for the PiP Congress! At the congress, you will be welcomed with four qualified speakers, providing lectures about the subject, a panel where you can go into conversation with the lecturers, a free lunch and drinks afterwards!
The congress will take place on March 5th and tickets are €7.50. 

Get your ticket: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2ctCWhJ-rGZ0MpwziM95KDglRNdUpyeXUJUGNwINe1o8xnw/viewform?fbclid=IwAR2j8RqQKpHub9D8xd-lwM4N8JaLQ40PVgQN0RD6h93GTTP9tH1NazoQgFo

SPIL Weekend 2020

De locatie van SPIL weekend 2020 bekend gemaakt en wij gaan naar TEXEL. Het weekend is voor alle SPIL’ers dus schrijf je in op spilplaats.nl op 16 maart om 12 uur. De reis is van Mei 1-3 en kost €63 (dit omvat ook het vervoer naar en terug van de locatie). We hopen je daar te zien!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial