XLth Bestuur

Voorzitter

Marhaba, Welcome, Bienvenue, Welkom, Wilkommen, Youkoso

Mijn naam is Maryem, een Algerijns/ Marokkaanse Nederlandse, die haar 3e jaar van IRO ingaat, wie haar hele jeugd heeft gefangirld over One Direction en haar grootste droom is om het Midden-Oosten te bezoeken!

Ik schrijf dit stukje vanuit een mooie stad in het zuiden, Tilburg. Twee jaar geleden werd ik verliefd op de gele studievereniging in Leiden, en ook al werd ik niet toegelaten tot de commissie die ik het graagst wilde, kon ik niet stoppen met denken aan de SPIL. Ik was dol op het idee om een community the creëren met de mensen die dezelfde interesses hebben. Aan het einde van het eerste jaar werd ik de voorzitter van de Brussel Excursie commissie — een herinnering die ik altijd bij me zal dragen.

Afgelopen zomer heb ik bij een verzorgingstehuis in Goirle gewerkt, waar ik het effect van Covid-19 op deze hele bijzondere mensen van dichtbij heb kunnen zien. We leven in een onzekere tijd, maar we nemen het zoals het is. Nog belangrijker dan ooit tevoren; we moeten op elkaar letten, voor elkaar zorgen.

Dit jaar zal ik de voorzitter van de SPIL zijn, en als voorzitter is het mijn voornaamste taak dat jullie je welkom, geaccepteerd en gehoord voelen binnen onze vereniging. Ik kijk er naar uit jullie te zien, om met jullie samen te werken. Op een mooi jaar!

Secretaris

Hi SPILers! Mijn naam is Anna Easton en ik ben (bijna) 21 jaar. Hoewel mijn achternaam misschien anders doet suggereren, ben ik onwijs Nederlanders en kom ik uit Amstelveen. Ik ben verhuisd naar het prachtige Den Haag toen ik IRO ging studeren nadat ik het jaar daarvoor door Afrika heb gereisd. Dit jaar zal ik een poging doen om een aantal keuzevakken en een minor te volgen, maar uiteraard zal mijn ware liefde de SPIL zijn. Ik ben de twee jaar voordat ik onderdeel werd van het 40e bestuur lid geweest van de Almanak commissie en ik vond het fantastisch om de SPIL herinneringen die iedereen dat jaar had gemaakt vast te mogen leggen. Daarom kijk ik er onwijs naar uit om nog meer mooie herinneringen te mogen maken met al onze geweldige leden, vooral met de Introductie Commissie die ik dit jaar zal overzien. 

Op de momenten dat ik niet aan het typen ben achter mijn laptop, kan je mij waarschijnlijk vinden met bier op een terras of dansend door de keuken met mijn huisgenootjes. Verder geniet ik van een goed boek en slechte Tv-series. 

Ik heb heel veel zin om de mooiste positie van allemaal binnen het bestuur te bekleden, namelijk die van secretaris. Als je een vraag hebt of gewoon zin hebt om even te kletsen, aarzel dan niet om een mailtje te sturen. Laten we het 40e jaar van de SPIL een mooie maken!

Penningmeester

Hey! Mijn naam is Jurgen van der Zwet, 21 jaar oud en ik ga nu het 4e jaar van mijn studie Politicologie in. Naast deze studie ben ik dit jaar ook gestart met de Bachelor Security Studies in Den Haag. Ik ben opgegroeid in Lisse, een prachtig dorp in de Bollenstreek, maar woon tegenwoordig in Leiden. 

Naast mijn studie speel ik op zondag voetbal in een vriendenteam. We geloven nog steeds dat we elk jaar kampioen gaan worden, maar eigenlijk zijn we alleen goed in de 3e helft (bier drinken na de wedstrijd). Daarom ben ik erg blij dat ik naast penningmeester ook de Commissaris Feest mag zijn in het XLe bestuur van de SPIL! Afgelopen jaar zat ik als penningmeester in deze commissie en het organiseren van de borrels, feesten en het gala is me heel erg goed bevallen. 

Met veel plezier kijk ik uit naar het leiden van deze commissie het aankomende jaar en ik koester de positieve verwachting dat we ondanks alle omstandigheden toch een jaar vol fantastische activiteiten gaan beleven!

 

Commissaris Onderwijs en Politiek

My name is Petra Järvimaa, I am a third-year Political Science student IRO as my specialisation. Currently, I am following a minor at the University of Amsterdam and finishing my last bachelor courses at Leiden University. I am originally from Finland but have been living in The Hague for the past couple of years. This year I am the Commissioner of Education and Politics at SPIL. Therefore, I will be overseeing four committees: Education Committee, Excursions Committee, Masters Committee and Stair Affairs. Besides that, I am also taking care of the Book Sale. On my free time, I very much enjoy running and all different kind of sports. I also love nature and I prefer to spend my day-offs and spare time outdoors.

Commissaris Buitenlandse Betrekkingen

Hoi! Ik ben Bas van der Tas en ik ben 21 jaar oud. Ik ben geboren in Sassenheim, een klein dorpje vlakbij Leiden en heb daar ongeveer 20 jaar gewoond, maar woon nu in de mooiste stad van Nederland: Leiden. Ik heb dit jaar de bachelor International Relations and Organisations afgerond en kijk heel erg uit om deel te zijn van het XLste Bestuur van de SPIL. Afgelopen jaar was ik de voorzitter van de Korte Reis commissie en samen met de commissie hebben we een geweldige reis naar Boedapest verzorgd. Ik houd erg van reizen en de positie van Buitenlandse Betrekkingen binnen het bestuur past dus perfect bij mij, omdat ik samen met de commissies verantwoordelijk ben voor de reizen die de SPIL organiseert. De reizen die worden georganiseerd zijn een excursie naar Brussel, een reis binnen Europa, een reis buiten Europa en een tripje naar een congres binnen Europa. Ik ben al op drie van deze reizen geweest en dit zijn stuk voor stuk fantastische ervaringen geweest! Hopelijk kunnen we dit jaar weer onvergetelijke reizen organiseren en ik hoop veel van jullie hier te zien!

Commissaris Intern

Hallo! Mijn naam is Renée, ik studeer IRO in het prachtige Den Haag maar ik kom uit het nog mooiere Velp. 

In mijn tweede studiejaar besloot ik met een twee-weken-lange SPIL reis mee te gaan, terwijl ik niemand kende en niet actief was binnen de SPIL. Nu, iets meer dan een jaar later, zit ik in het XL bestuur. En dat is precies wat zo geweldig is aan SPIL: het is een plek voor iedereen om zich welkom, geaccepteerd en gelukkig te voelen.

Na de reis ben ik lid geworden van de Commissie Excursies waar ik een geweldige tijd heb gehad. Inspirerende mensen ontmoeten, schrijven voor DEBAT of interessante organisaties bezoeken, dit soort momenten kunnen iemand leven en toekomstdromen echt veranderen. Als een bezoek naar een organisatie zelfs maar één iemand kan helpen om zijn/haar passie te vinden, of een reis ook maar één mooie vriendschap creëert, dan is het de moeite waard! Als Commissaris Intern, hoop ik bij te dragen aan het creëren van deze mooie momenten voor studenten. Want het is zeker dat de SPIL dit voor mij heeft gedaan!

Naast SPIL geniet ik van gitaar spelen, muziek maken, lezen, schrijven, plant-parenting, feestjes, politiek, tevergeefs proberen een ochtendmens te worden, en af en toe, zeer sporadisch, sporten. Ik hou van nog veel meer dingen, en ik ben ook benieuwd waar jij in geïnteresseerd bent! Dus bezoek een SPIL-activiteit en heb een geweldige tijd! Ik heb heel erg veel zin in het aankomende jaar, en ik kan niet wachten om elke SPILer te ontmoeten en geweldige herinneringen te maken!

Commissaris Extern

Beste SPIL’er, 

Mijn naam is Jette. Ik ben een derde jaars IRO student met een grote liefde voor lekker eten en goede rode wijn. Dat is ook de reden dat mijn favoriete vakantie bestemming Italië is. Er is niets dat me blijer maakt dan gezellig met vrienden en familie de gehele avond te lachen. 

Ik hoop dit jaar veel van dit soort avonden vast te mogen leggen, want als Commissaris Extern ben ik verantwoordelijk voor de foto’s op evenementen. Ook hou ik de Social media en website up to date en zorg ik dat alle leden op de hoogte zijn van onze opkomende activiteiten. Bovendien zal ik me focussen op acquisitie, wat inhoudt dat ik op zoek ga naar nieuwe sponsors en partners voor de SPIL. 

Ik kijk heel erg uit naar het komende jaar en de fantastische herinneringen die we samen gaan maken. Hopelijk zie ik je snel en kunnen we samen een lekker glas rode wijn drinken!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial