Kledingvoorschrift

Tijdens sommige SPIL activiteiten zal er om het naleven van bepaalde kledingvoorschriften gevraagd worden. Dit doen we omdat we professionaliteit willen uitstralen naar de mensen en organisaties waarmee we in contact komen. Daarbij is het kledingvoorschrift ook aanwezig om de verschillende normen met betrekking tot wat fatsoenlijk gekleed zijn betekent zo goed mogelijk te respecteren. Voor de SPIL is dit belangrijk om haar goede relaties met partners te onderhouden en om serieus genomen te worden door anderen. Het kledingvoorschrift is erop ingesteld dat iedereen op juiste wijze gekleed is en ook weet wat dit inhoudt. We willen consequent zijn met het kledingvoorschrift zodat voor iedereen dezelfde regels gelden, maar dit betekent dus ook dat we soms streng moeten zijn in wat wel en wat niet geoorloofd is. We hebben een informeel, casual-business en formeel kledingvoorschrift. Wanneer, en zo ja, welk kledingvoorschrift geldt bij een activiteit zal van te voren worden gecommuniceerd naar de deelnemers. Tijdens onze reizen kan het gewenste kledingvoorschrift voor een bepaalde dag gevonden worden in de reader die deelnemers van te voren toegestuurd zullen krijgen.

Als je enige vragen hebt over het kledingvoorschrift kun je ons altijd mailen of langskomen in het SPIL hok. We willen altijd graag helpen of wat mode advies geven 😉

Informeel
Bij het informele kledingvoorschrift is er geen sprake van beperkingen. Niettemin hopen wij dat je je niet op een wijze zult kleden die de representatie van de SPIL zou kunnen schaden.

Business-casual
Bij een business-casual kledingvoorschrift draag je een neutraal gekleurde, nette broek of representatieve rok, zonder scheuren of gaten, mogelijk in combinatie met een colbert. Je draagt dit samen met een neutraal gekleurd overhemd of blouse en nette schoenen (geen sneakers). SPIL merchandise is optioneel. Een gepaste jurk is ook geoorloofd. (Dit deel van het kledingsvoorschrift is onderdeel van een pilot tot de Interim ALV)

Formeel
Bij een formeel kledingvoorschrift draag je een effen gekleurd (geen strepen of ruiten), tweedelig (vrouwen-) pak – betekenend een colbert en pakbroek/rok – in een donkere tint. Het jasje en de broek/rok moeten overeenkomen in kleur. Je draagt dit samen met een wit of lichtblauw overhemd/blouse en een correct geknoopte SPIL das/speldstrikje. Als laatste draag je hoge sokken en nette leren of suède schoenen in donkere tinten.

SPIL das en SPIL strikje
De SPIL das en het SPIL speldstrikje kunnen worden gekocht in het SPIL hok, zowel in Leiden als in Den Haag. Deze worden verkocht zonder winstoogmerk. De das kost €6.00- en het speldstrikje €7.60- en kan met pin worden betaald. 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial