Kledingvoorschrift

Tijdens sommige SPIL activiteiten zal er om het naleven van bepaalde kledingvoorschriften gevraagd worden. Dit doen we omdat we professionaliteit willen uitstralen naar de mensen en organisaties waarmee we in contact komen. Daarbij is het kledingvoorschrift ook aanwezig om de verschillende normen met betrekking tot wat fatsoenlijk gekleed zijn betekent zo goed mogelijk te respecteren. Voor de SPIL is dit belangrijk om haar goede relaties met partners te onderhouden en om serieus genomen te worden door anderen. Het kledingvoorschrift is erop ingesteld dat iedereen op juiste wijze gekleed is en ook weet wat dit inhoudt. We willen consequent zijn met het kledingvoorschrift zodat voor iedereen dezelfde regels gelden, maar dit betekent dus ook dat we soms streng moeten zijn in wat wel en wat niet geoorloofd is. We hebben een informeel, casual-business en formeel kledingvoorschrift. Wanneer, en zo ja, welk kledingvoorschrift geldt bij een activiteit zal van te voren worden gecommuniceerd naar de deelnemers. Tijdens onze reizen kan het gewenste kledingvoorschrift voor een bepaalde dag gevonden worden in de reader die deelnemers van te voren toegestuurd zullen krijgen.

Als je enige vragen hebt over het kledingvoorschrift kun je ons altijd mailen of langskomen in het SPIL hok. We willen altijd graag helpen of wat mode advies geven 😉

Informeel
Bij het informele kledingvoorschrift is er geen sprake van beperkingen. Niettemin hopen wij dat je je niet op een wijze zult kleden die de representatie van de SPIL zou kunnen schaden.

Casual-business
Bij een casual-business kledingvoorschrift dragen de heren een effen gekleurde, nette broek (zonder strepen of ruiten), zonder scheuren of gaten, mogelijk in combinatie met een colbert. Je draagt dit samen met een wit of lichtblauw overhemd dat in je broek is gestopt, nette schoenen (geen sneakers) en een SPIL das/ strikje.

Dames dragen een nette broek of een representatieve rok, samen met een witte of lichtblauwe blouse en mogelijk met een colbert. Dit draag je in combinatie met nette schoenen (geen sneakers) en een SPIL das/ strikje. Een gepaste jurk is ook geoorloofd.

Formeel
Een formeel kledingvoorschrift betekent voor de heren een effen gekleurd (geen strepen of ruiten), tweedelig pak in een donkere tint. Het jasje en de broek moeten overeenkomen in kleur. Een andere vereiste is dat er een wit of lichtblauw overhemd wordt gedragen in combinatie met een goed geknoopte SPIL das/ strikje en hoge sokken. Als laatste dragen de heren nette leren of suède schoenen in donkere tinten.

Voor de dames betekent een formeel kledingvoorschrift het dragen van een effen gekleurd (geen strepen of ruiten) dames pak – wat een colbert in combinatie met een nette broek of gepaste rok betekent – in een donkere tint. Het jasje en de broek of rok moeten overeenkomen in kleur. Daarbij is het vereist een witte of lichtblauwe blouse te dragen in combinatie met een SPIL das/ strikje. Als laatste dragen dames nette suède of leren schoenen in donkere tinten.

SPIL das en SPIL strikje
De SPIL das en het SPIL strikje kunnen worden gekocht in het SPIL hok, zowel in Leiden als in Den Haag. Deze worden verkocht zonder winstoogmerk. De prijs van elk is €6,00 en kan met pin worden betaald. 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial