Lustrum

Over De Commissie

Dit jaar vieren we het 40ste levensjaar van SPIL, dé studievereniging voor politicologen in Leiden (en Den Haag)! Dit betekent dat er een commissie geïnstalleerd die de activiteiten rondom dit feestelijke achtste lustrum jaar zullen organiseren. De commissie is samengesteld als volgt:

  • Thomas Groenink                   Voorzitter
  • Rosie Reed                               Secretaris
  • Kamiel Neeleman                 Penningmeester                                              
  • Frits Weyne                                                                              
  • Marjolein Nieuwenhuijsen                                                                      
  • Lara Akande

Herinneringen

Dies Lezing

Lustrum Openingsborrel

Op 8 februari 2022 hebben we Lustrumjaar heropend met een geweldige borrel! Bij de Vergulde Kruik hebben we lekker biertjes gedronken en ook onze eigen SPIL-bier. Daarnaast hebben we ons eigen Lustrum lied gezongen, geschreven door Nicola Otten en Leonie Andriessen. De tekst kan je terugvinden:  https://docs.google.com/document/d/12z1OZ7CAB99WT0huymlukQENYBaaqXi0RHo3nJfDf-8/edit

De lustrumweek zal zijn van 4 april tot en met 8 april en is gevuld met informele en formele activiteiten, voor SPIL’ers en niet-SPIL’ers.

Lustrum Week 4 - 8 April

Lustrum Week

Op 4 April openen we Lustrumweek tijdens de openingsreceptie overdag! ‘s Avonds zal er ongelimiteerd bier zijn tijdens de biercactus, waar we de steden van de hemel zullen zingen!

Op 5 april, zullen we de dag rustig beginnen in de SPIL hokken, waar de Lustrumkrant gelezen zal kunnen worden. In de avond is er de mogelijkheid om mee te gaan naar de film, waar we een politiek relevant film zullen kijken in Pathé 

Op woensdag kan je je talent laten zien tijdens de Open Mic Night. Als je geïnteresseerd bent in optreden kan je dat laten weten door deze form in te vullen: https://spilplaats.nl/event-signup/

Een interessante Panel Discussie zal op donderdag plaatsvinden, waar er gesproken zal worden over politiek relevante onderwerpen. 

De week komt tot een einde, maar niet voordat we de hele avond zullen dansen tijdens het Lustrum Gala! Trek je mooiste jurk of pak aan en vier de Lustrumweek met al je vrienden! 

Volg de instagram van SPIL en de Lustrum Commissie, zodat je niks mist van de komende updates!  

 

Op de eerste avond van de Lustrumweek zullen we beginnen met een typisch Nederlandse studententraditie: een biercantus! Tijdens deze avond zal er gezongen worden en veel biertjes worden genuttigd. Zorg ervoor dat je regels volgt, anders zal er een straf volgen…  Voor €7,50 kan jij er de hele avond bij zijn! 

Klik hier om je in te schrijven! 

We hopen je te mogen ontvangen op 4 april bij STV Qravel voor de biercantus! 

Op dinsdag beginnen we de dag rustig in de SPILhokken, die de hele week open zullen zijn om terug te blikken naar de vorige dag en vooruit te kijken naar de rest van de week. ‘s Avonds is het tijd voor een filmavond bij Pathé Buitenhof. Hier zullen we een politike relevante film kijken, namelijk The Mauritian. Een film over het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11, en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantanamo Bay. Voor €4,- kan je meekijken naar deze film, de prijs is inclusief een drankje en popcorn. Daarna zal er een borrel zijn, om na te praten over te film en een drankje te nuttigen. 

 

Op woensdag is het tijd om het muzikale talent van SPIL’ers te ontdekken bij de Open Mic Night. Je krijgt hierbij de mogelijkheid om een liedje te zingen, een instrument te spelen, een gedicht te vertellen en meer! Daarna is het tijd om aan zowel de nachtegaaltjes als minder mooie stemmen de kans te geven om een karaoke te zingen! Iedereen is welkom om te komen. Mocht je willen optreden kan je dit laten weten door deze form in te vullen. 

 

Op donderdag zal er een Panel Discussion plaatsvinden over de opkomst van China, met interessante sprekers: Ingrid d’Hooghe, Ron Keller, Danny Pronk en Jue Wang. Tijdens deze paneldiscussie zullen de experts vertellen over hoe ze terecht zijn gekomen in dit interessegebied en wat ze daar hedendaags in doen. Verder gaan ze het gesprek aan over het desbetreffende onderwerp en krijg ook jij de kans om je vragen te stellen. 


We eindigen de week met het Lustrum Gala! Op 8 April zullen we een laatste keer feesten bij het Kurhaus, om de verjaardag van de SPIL te vieren. Een kaartje is inclusief drank de hele avond en snacks! Dus haal je jurk of pak maar uit de kast en schrijf je nu in voor het Lustrum Gala! 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial