Vacatures en Stages

CASSA zoekt nieuwe leden!

CASSA, de studentencommissie van het LUF, is op zoek naar nieuwe commissieleden! CASSA beoordeelt subsidieaanvragen voor activiteiten die georganiseerd worden voor en door Leidse en Haagse studenten.

van kandidaten wordt verwacht dat zij door hun actieve inzet voor hun studie- en/of studentenvereniging goed zijn ingevoerd in de Leidse en/of Haagse studentengemeenschap en affiniteit hebben met het LUF. Wij zoeken studenten die vanaf december 2020 minimaal twee jaar deel uit willen maken van CASSA.

Interesse in deze studentencommissie? Stuur dan een sollicitatiebrief met cv uiterlijk zondag 18 oktober 2020 naar CASSA@LUF.leidenuniv.nl. 

Studiebeurzen van VSBfonds

VSBfonds stelt studiebeurzen beschikbaar aan maatschappelijk betrokken studenten die afstuderen aan een hogeschool of universiteit in Nederland, en die graag voor een vervolgstudie of onderzoek naar het buitenland willen gaan. Gebrek aan financiën is vaak een reden dat plannen daartoe stranden. De VSBfonds Beurs kan hier het verschil maken. De beurs betreft een gift van maximaal €7.000,- voor één jaar, en €10.000,- voor twee jaar.

De aanmeldingen voor The West Wing 2020-2021 zijn open!

Hou jij je actief bezig met internationale vraagstukken? Ben jij een Nederlandse student of young professional, en gemotiveerd om je samen met anderen een jaar lang te werken aan een uitdagende beleidsvraag? Heb je altijd al het ministerie van Buitenlandse Zaken willen voorzien van gevraagd en ongevraagd advies? Meld je dan nu aan voor The West Wing, de officiële jongerendenktank van én voor het ministerie van Buitenlandse Zaken!

Ook dit jaar is gekozen voor een divers aanbod aan beleidsvragen, met onderwerpen variërend van internationale migratie, SDG’s en internationale handel, internationale stabiliteit en veiligheid en internationale sancties.

Heb je interesse om deel te nemen aan The West Wing en wil je graag meer informatie over het werk van de denktank? Meld je dan ook aan voor de informatieavond op maandag 7 september om 19:00u online live vanuit Den Haag. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 11 september, 23:59. Voor meer informatie over de beleidsvragen of de aanmeldingsprocedure, ga naar www.thewestwing.nl, bezoek onze sociale mediakanalen of mail naar info@thewestwing.nl.

 

Stagiair(e) beleidsmedewerker

Ben jij een enthousiaste Master student die zich graag wilt inzetten voor de Nederlandse samenleving tijdens de COVID-19 crisis? Bekijk dan onderstaande vacature. Reageer z.s.m, uiterlijk voor 7 september 12.00, naar Hanna van Vuuren hvvuuren@techtegencorona.nl en Daniëlle van Biezen dvbiezen@techtegencorona.nl met motivatiebrief & CV.

Bijbanen in het onderwijs

De Universiteit Leiden zoekt studenten die scholen voor voortgezet onderwijs willen ondersteunen in de volgende trajecten: PWS coaching door studenten en Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL). Kijk hier voor meer informatie. 

Vacature: Werken in een ontwikkelingsorganisatie

Heb jij altijd al eens willen werken in een ontwikkelingsorganisatie? Hier is je kans! Projectgroep Zambia is namelijk per direct op zoek naar twee nieuwe vrijwilligers! Samen met een groep enthousiaste studenten zul je table banking projecten opzetten in Zambia.

De DEAL Foundation is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten met een interesse in ontwikkelingssamenwerking en/of duurzaam ondernemen. Je kan samenwerken met andere mensen in een projectgroep om de spaargroepen in Zambia op de juiste manier te ondersteunen. Ook moet je zorgvuldig kunnen werken en wordt eigen initiatief aangemoedigd. Daarnaast verwachten zij dat je ongeveer 3 uur per week vrij kan maken om aan je taken te werken. Onder jouw taken vallen onder andere: Contact onderhouden/samenwerken met lokale partners in Zambia. Activiteiten organiseren om geld op te halen voor project Zambia.

Als je interesse hebt in de functie: stuur dan uiterlijk 28 juni a.s. je motivatiebrief en CV naar Sophie van der Feltz, intern@dealfoundation.nl. Ook voor vragen over de functie kun je hier naartoe mailen. Wie weet word jij de nieuwe vrijwilliger van projectgroep Zambia

Stage Lobby & Advocacy bij Partos - branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking

Partos is op zoek naar een stagiair(e) ter ondersteuning van de afdeling belangenbehartiging en beleidsbeïnvloeding. Wat ga je doen? Ondersteuning van lobby en advocacy werkzaamheden richting Tweede Kamer en ministerie; Een bijdrage leveren aan de interne lobby communicatie met lid organisaties en externe politieke communicatie en meer! Kijk hier voor informatie. 

Stage bij het innovatieplatform voor Ontwikkelingssamenwerking

Wat houd deze stage in? Als lid van het innovatieteam denk je mee over-, plan en organiseer je offline- en online innovatieactiviteiten. Hiermee draag je bij aan de innovatiebeweging binnen de Nederlandse sector van ontwikkelingssamenwerking. Je (mede-)organiseert events, legt de contacten met potentiele sprekers en deelnemers, draagt bij aan de communicatie-uitingen over het betreffende event en brengt later verslag uit. Kijk hier voor meer informatie. 

Stage Communicatie bij Parto - branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking

Ben jij op zoek naar een stage op het gebied van communicatie inclusief alle
bijbehorende elementen zoals content creëren, social media, websites beheren, online nieuwsbrieven maken en het meehelpen organiseren van (online) evenementen? En wil jij het liefst stage lopen bij een non-profit organisatie of nog specifieker, een organisatie actief binnen ontwikkelingssamenwerking? Lees dan vooral verder, want dan zit je bij Partos goed! Meer informatie is hier te vinden. 

Stage: Foundation Max van Stoel Research and Advocacy

De stagiair(e) gaat werken in een politieke omgeving, met specifieke aandacht voor de internationale impact van het Nederlandse en Europese beleid. Het is verwacht dat je een goed politiek gevoel hebt en een open, communicatieve houding. Je bent in staat om efficiënt informatie te vergaren en deze, ook onder tijdsdruk, helder te verwoorden. Een goede beheersing van het Engels en organiserend vermogen zijn noodzakelijk. Verder ben je vaardig met het schrijven van (nieuws)artikelen en in staat om zelfstandig te werken in een drukke werkomgeving. Meer informatie is hier te vinden.

Stage: Foundation Max van Stoel "Democracy"

De Foundation Max van der Stoel (FMS) zet zich in voor opkomende democratieën en voor (sociaal)democraten in landen waar de vrijheid onder druk staat. De FMS steunt de opbouw van politieke partijen, door middel van trainingen, op verzoek van buitenlandse partners. Hiertoe heeft zij een kleine personele staf en een uitgebreid netwerk van trainers die werkzaam zijn van Oost-Europa tot Noord-Afrika.
Daarnaast verzorgt de FMS het secretariaat van het European Forum for Democracy and Solidarity, een platform voor samenwerking tussen sociaaldemocratische partijen en stichtingen binnen en buiten de Europese Unie. Het European Forum heeft tot doel de sociaaldemocratie en de onderlinge solidariteit in Europa te versterken. Wat de stage inhoud is hier te vinden. 

Stage: Foundation Max van Stoel Communication & Events

Jaarlijks organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) debatten en conferenties over internationale politiek en samenwerking, samen met verschillende partners, zoals het Internationaal Secretariaat van de PvdA. Deze publieke bijeenkomsten zijn erop gericht het Nederlandse publiek te informeren en discussie op gang te brengen over internationale politiek en het Nederlandse en Europese buitenland- en ontwikkelingsbeleid.
Ook online richten we ons op het informeren van mensen over internationale politieke onderwerpen, door middel van het schrijven van artikelen, social media, en andere vormen van online communicatie. Samen met de verantwoordelijke projectmedewerker werk je binnen deze stage mee aan de inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden die bij deze activiteiten komen kijken. Meer informatie is hier te vinden. 

Vacature Stage: The Hague Academy

The Hague Academy for Local Governance zijn is op zoek naar 2 stagiaires die vanaf 17 augustus tot 29 januari 2021 fulltime stage willen komen lopen. De belangrijkste taken en overige details van de stage staan in de toegevoegde bijlage

Gezocht: Jongerenvertegenwoordiger voor de regionale energietransitie

In de zomer van 2019 is het Klimaatakkoord gepresenteerd. Via de Jonge Klimaatbeweging en Klimaat en Energie Koepel (KEK) een samenwerkingsverband van ruim 60 jongerenorganisaties, hebben ook jongeren bij de onderhandelingen hun stem laten horen. Om zoveel mogelijk jongeren in onze regio te kunnen benaderen, willen Jong RES de hulp inroepen van organisaties die reeds contact hebben met jongeren die mogelijk geïnteresseerd zijn in deze functie. Meer informatie is hier te vinden. 

Gezocht: Stagiair Public Affairs

IvCB is op zoek naar een stagiair Public Affairs (m/v)(Periode 1 augustus 2020 – 1 februari 2021 voor 36 – 40 uur per week) die wil meebouwen aan het succes van een ambitieus en eigentijds Public Affairs en Stakeholdermanagement bureau. Deze stage biedt je de mogelijkheid om vanuit ons kantoor in het centrum van Den Haag direct betrokken te zijn bij de totstandkoming van advies aan onze (internationale) profit- en non-profit klanten. Meer informatie is hier!

Vacature: Faculteitslid Leids Universitair Studentenplatform (LUS) 2020-2021

In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs tijdens de opening van het academische jaar. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten. Ook onderhoudt het faculteitslid nauw contact met de studentassessor van het faculteitsbestuur. De inspanning van een Faculteitslid van het Leids Universitair Studentenplatform vergt circa 2-3 uur per week. De Universiteit stelt een tegemoetkoming beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie! 

Vacature: Voorzitter Leids Universitair Studentenplatform (LUS)

In het Leids Universitair Studentenplatform geven studenten advies aan het College van Bestuur van de Universiteit Leiden over onderwijs- en studentzaken. Ook is het studentenplatform verantwoordelijk voor de uitreiking van de Leidse Onderwijsprijs. Het studentenplatform heeft een onafhankelijke voorzitter die de belangen van studenten behartigt. Per faculteit heeft het platform een student die de voorzitter ondersteunt bij de organisatie van de verschillende bijeenkomsten. Kijk hier voor meer informatie! 

Opleidingscommissietrainer Gezocht

De Faculteit der Sociale Wetenschappen is op zoek naar een nieuwe Opleidingscommissietrainer (OLC-trainer). Deze trainer verzorgt de training van de studentleden van opleidingscommissies en wordt zelf ook inhoudelijk getraind. Als trainer moet je zelfstandig kunnen werken, ervaring hebben in medezeggenschap, verantwoordelijk en assertief zijn, communicatief vaardig zijn in het Engels en Nederlands en goed kunnen presenteren. De werkuren wisselen: soms besteed je 10 uur per week aan je werk, en soms geen. Je kunt een groot deel van je werk zelf inplannen. Kijk hier voor meer informatie! 

Wordt Public Affairs Stagiar

Considerati is een legal en public affairs adviesbureau voor de digitale sector. Zij zoeken voor de periode vanaf september weer 2 stagiairs voor het Public Affairs team. Meer informatie is hier

Studentambassadeurs gezocht

Wil jij op jouw manier bijdragen aan de veiligheid in de samenleving en zou je de verbindende factor willen zijn tussen studenten en de politieorganisatie? Dan is dit de perfecte stage voor jou! Wij zijn op zoek naar zowel studentambassadeurs in Leiden als in Den Haag. Voor meer informatie, click hier

Vacatures bij DEAL Foundation

Table Banking is een variant van microfinanciering waarbij een groep vrouwen gezamenlijk een spaargroep begint waaruit zij leningen kunnen verstrekken om kleine bedrijfjes te beginnen. Zij maken gezamenlijk afspraken over de regels en rente omtrent het lenen en ondersteunen elkaar hierdoor in het opzetten van hun onderneming.

Wat verwachten we van jou?

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde studenten met een interesse in ontwikkelingssamenwerking en/of duurzaam ondernemen. Je kan samenwerken met andere mensen in een projectgroep om de spaargroepen in Zambia op de juiste manier te ondersteunen. Ook moet je zorgvuldig kunnen werken en wordt eigen initiatief aangemoedigd. Daarnaast verwachten we dat je ongeveer 3 uur per week vrij kan maken om aan je taken te werken. Onder jouw taken vallen onder andere:
– Contact onderhouden/samenwerken met lokale partners in Zambia. 
– Activiteiten organiseren om geld op te halen voor project Zambia. 

Wat levert het jou op?

Naast het feit dat het natuurlijk mooi op je CV staat zijn er ook andere redenen waarom vrijwilliger bij DEAL zijn leuk is. Zo leer je jezelf ontwikkelen binnen een ontwikkelingsorganisatie en bouw je een nieuw netwerk op. Maar natuurlijk is het allervetste dat je zelf naar Zambia kan gaan om van daaruit het project te ondersteunen!

Wat moet je doen?

Als je interesse hebt in de functie: stuur dan uiterlijk 8 maart a.s. je motivatiebrief en CV naar Sophie van der Feltz, intern@dealfoundation.nl. Ook voor vragen over de functie kun je hier naartoe mailen. Zie onze website www.dealfoundation.nl voor meer informatie. Wie weet word jij de nieuwe vrijwilliger van projectgroep Zambia!

Stagiare gezocht: Binnenhof Den Haag

Hoe werkt het in die bijenkorf in Den Haag? Op de redactie in de mediatoren, maar vooral in de wandelgangen van de Tweede Kamer ga je dat vanzelf ontdekken.

Je durft een microfoon onder de neus van de premier te houden. Je legt contact met alle ministeries en spreekt perswoordvoerders van politieke partijen. Je volgt de politieke agenda. Ondertussen moeten er ook video’s worden geproduceerd. Je maakt het hele proces mee, van produceren, opnamen en montage tot uitzenden van de video met de juiste beschrijving en tags. Uiteraard spreek je abn en ben je representatief. Je hebt doorzettingsvermogen en goede wandelschoenen, maar dan ontmoet je ook iedereen die er toe doet in politiek Den Haag.

Aan het eind van de stage kan je video’s monteren, interviewen, een camera hanteren, ken je alle politici en parlementair verslaggevers en heb je een uitgebreid netwerk opgebouwd waarmee je voor de dag kunt komen.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een berichtje op LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/elentze/ .

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial