Vacatures en Stages

Vacature Freelance communicatiemedewerker GroenLinks

Heb jij belangstelling voor de lokale politiek en communicatie? Weet jij de weg te vinden in alle (sociale) mediakanalen? Wil jij helpen de zichtbaarheid van onze fractie te vergroten? Dan zoeken we jou! De fractie van GroenLinks Leiden zoekt een betrokken en enthousiaste communicatiemedewerker voor ongeveer 16 uur per week of 2 medewerkers voor 8 uur per week. Klik op de link om naar de website van de vacature te gaan. 

Interim Professional Lokale Democratie Necker

Als interim professional ga je bij ons direct doen waar we je voor hebben aangenomen: aan de slag bij een gemeente. Als eerste opdracht krijg je een uitdagende expertiseplek, een werkervaringsplek op een griffie. Daar sta je natuurlijk niet alleen voor, je wordt begeleid door Marijke van de Plasse. Zij is je manager.

Én je stroomt direct in bij de Necker griffie-academy, ons interne ontwikkelprogramma voor interim professionals. Maandelijks ontmoet daar je collega’s en is er een verdieping op een thema. Oh ja.. en natuurlijk een borrel.

Je wordt dus in hoog tempo klaargestoomd voor je eerste échte opdracht. Het fijne aan het interim werk voor Necker van Naem is dat je snel je netwerk opbouwt. Altijd is er wel iemand in de buurt die precies dat weet waar jij vragen over hebt. En met het gevoel van ‘samen’ houden we de energie erin.

Je kunt de volledige vacature hier vinden!

Jongerenvertegenwoordiger Europese zaken

Wil jij de stem van jongeren laten horen aan politici en beleidsmakers in Europa? Als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken ben je de link tussen jongeren en de (Europese) politiek. Je gaat actief op zoek naar de meningen en ideeën van jongeren en bespreekt die met onder andere ministers, Europarlementariërs en beleidsmakers. Deze functie geeft jou de kans je in te zetten voor Nederlandse jongeren en je tegelijkertijd persoonlijk te ontwikkelen. Win-win.

Je kunt de volledige vacature hier lezen!

Tax Traineeship PwC

Van letteren, een bètastudie of geesteswetenschappen naar belastingadvies: logisch! Want puzzelen met lastige vraagstukken is jou niet vreemd. In toenemende mate verandert de context waarbinnen de adviseurs van PwC werken vanwege technologische, maatschappelijke en internationale ontwikkelingen. Daarbij zijn jouw analytische vaardigheden, unieke achtergrond en messcherpe beoordelingsvermogen de ideale basis om je te specialiseren in hoogwaardig advies aan onze klanten. Wij vinden jouw ideeën belangrijker dan je studierichting. Je hebt waarschijnlijk nooit aan een werkgever als PwC gedacht. Toch hebben wij een mooie uitdaging voor je: het Tax Traineeship: een mix van werken in de belastingadviespraktijk en het behalen van een Mastertitel Fiscaal Recht.

Startdatum is 1 september 2021

Je kunt de volledige vacature hier lezen!

Public Affairs-Stagiaire Considerati

Considerati zoekt vanaf 23 augustus 2021 (precieze startdatum in overleg) twee Public Affairs-stagiair(e)s om ons team voor 5 of 6 maanden te versterken. Wil jij meedraaien in een uniek Public Affairs team en onze consultants ondersteunen bij projecten voor grote nationale en internationale bedrijven, o.a. over digitale technologie, nieuwe media en internet? Dan is deze stage iets voor jou!

Je kunt de volledige vacature hier lezen!

Goed geschud zoekt een Junior Adviseur

Ben jij slim, ondernemend, creatief, universitair geschoold en wil je maatschappelijke impact hebben? Wil je adviseren over strategische vraagstukken? Over harde en zachte verandering in organisaties? Ben jij een scherpe onderzoeker die met verrassende inzichten komt? En wil je hiernaast meebouwen aan een ambitieuze startup? Dan ben jij op zoek naar ons! 

Goed geschud is een organisatieadviesbureau, gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein. Wij maken organisaties sterker en beter. Dit doen we met humor en met een flinke portie eerlijkheid. Kun jij daar tegen?

Na jarenlange leidinggevende en advieservaring bij toonaangevende organisaties zoals Berenschot,  ING en ROC van Amsterdam en Flevoland zijn we in 2019 Goed geschud begonnen. We zijn het afgelopen jaar hard gegroeid en op jacht naar nog meer impact zoeken we versterking! 

Je kunt de volledige vacature hier lezen!

Stageplek bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Als stagiair(e) maak je onderdeel uit van het cluster DGIS-Advisering, bestaande uit circa 10 personen. Je houdt je bezig met inhoudelijke en bestuurlijke onderwerpen op het snijvlak van beleid en politiek. Je bent een samenwerkingspartner van collega’s werkzaam binnen het DGIS, bij andere directies van het ministerie en op ambassades. Zo leer je vanuit de centrale plek die BIS binnen BZ inneemt veel over het werk en de taakverdeling van de verschillende onderdelen van BZ en over de gang van zaken binnen van BZ.

De gehele vacature kun je hier lezen! 

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een stagiair!

Zet jij je tanden graag in complexe vraagstukken en wil je aan de slag met strategische innovatieontwikkeling bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)? Dan is een van deze twee stageplekken zeker iets voor jou. Help jij JenV innoveren? Ga voor meer informatie naar deze link.

Partos zoekt 4(!) nieuwe stagiairs

Per eind januari/begin februari 2021 hebben wij plaats voor vier stagiair(e)s bij de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking.

Word Redactielid of Bestuurslid bij Shaping Europe!

Europese politiek is spannender dan ooit tevoren. De Europese Unie staat voor grote veranderingen. Hoe gaat de Europese Unie uit de Covid-19 crisis komen? Wat betekent de Green Deal voor klimaatverandering en innovatie? Wat te doen met lidstaten die hun rechtsstaat ondermijnen? Wat zijn de volgende stappen wat betreft migratie, de Euro, digitale soevereiniteit, defensie en buitenlandse betrekkingen?

Shaping Europe is een online platform voor een optimistisch geluid over Europa. Met feitelijke beschouwingen van de uitdagingen waar de Europese Unie voor staat en constructieve ideeën die Europa verder brengen. Kritiek op Europees beleid is een must, maar is zinvoller als daarbij ook over oplossingen wordt nagedacht. De missie is om met de publicatie van inhoudelijke artikelen in heldere taal bij te dragen aan de discussie over de EU en Europees beleid.
 
Om begin 2021 van start te gaan zoekt Shaping Europe nog Dagelijks Bestuursleden (NL/EN) en redactieleden die goed kunnen schrijven in het Nederlands en/of de Engelse taal. Wil jij graag naast je studie bijdragen aan de discussie over Europa en een netwerk met experts opbouwen? Neem dan contact op! Wij zoeken ook praktijkdeskundigen die vanuit een Algemeen Bestuur willen helpen met hun kennis en netwerk.
Interesse? Voor sollicitaties of vragen, stuur een email via info@shapingeurope.eu.

Foundation Max van der Stoel zoekt 3 stagiairs

In februari 2021 komen er 3 stageplekken bij de Foundation Max van der Stoel vrij! De vacatures zijn te vinden op https://www.foundationmaxvanderstoel.nl/doe_mee/stage .
De deadline om te reageren op deze vacature is woensdag 9 december. 

ScienceWorks zoekt twee stagiairs

ScienceWorks is een organisatie- en adviesbureau in Den Haag dat overdracht van wetenschappelijke kennis naar de maatschappij ondersteunt en stimuleert. Dit wordt ook wel “valorisatie” of “Impact” genoemd. Wij verrichten advieswerkzaamheden en organiseren o.a. congressen en leergangen.

ScienceWorks is bedenker van de Impact van Universiteiten Ranking en is beheerder van het internationale “AESIS Network” dat de impact van wetenschap meet en stimuleert. Ook organiseren we een jaarlijkse competitie voor “het beste bachelor onderzoek van Nederland en België” en onderzoeken we hoe beleid kan worden onderbouwd met kennis en data. Voor het bevorderen van de verbinding tussen wetenschappelijke kennis en beleidsmakers zoeken wij een:
Stagiair ScienceWorks – Kennis , Data & Beleid
Stagiair Onderzoek en Impact
Klik voor meer informatie op de stage naar keuze. 

Considerati zoekt twee stagiairs

Considerati zoekt vanaf 1 februari 2021 twee Public Affairs-stagiair(e)s om ons team voor 5 of 6 maanden te versterken. Wil jij meedraaien in een uniek Public Affairs team en onze consultants ondersteunen bij projecten voor grote nationale en internationale bedrijven, o.a. over digitale technologie, nieuwe media en internet? Dan is deze stage iets voor jou! 

Klik hier voor de volledige vacature.

D66 Internationaal zoekt stagiair(e)!

Heb je interesse in internationale politiek? Ben je een natuurtalent in het organiseren van conferenties en trainingen? Durf je de uitdaging aan om een internationaal project van begin tot eind uit te werken? D66 Internationaal zoekt per 1 februari 2021 een stagiair tot 31 juli 2021 (in overleg nog aan te passen) voor 4 à 5 dagen in de week.  

Klik hier om de volledige vacature te bekijken.

Vacature: Wepublic zoekt een enthousiaste en ambitieuze junior adviseur public affairs

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste junior adviseur public affairs. De functie richt zich voornamelijk op het monitoren en analyseren van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen, gevoel voor de politiek is dus een must. Voor meer informatie, klik hier

Meewerkstage Public Affairs / Beleid (32-40 uur) Vastgoed Belang

Wil jij ervaring opdoen op het gebied van public affairs en beleid? Wil jij je begeven in het politieke speelveld op misschien wel het belangrijkste maatschappelijke thema van dit moment: de woningmarkt? En volwaardig meedraaien in een kleine maar dynamische belangenvereniging? Dan zoeken wij jou! Klik hier voor de volledige vacature

ONE jeugdambassadeur 2021

De ONE Campaign is op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde jongeren tussen de 16 en 30 jaar uit heel Nederland voor haar Jeugdambassadeurprogramma. ONE is een internationale lobby- en campagneorganisatie die zich inzet om extreme armoede en voorkombare ziekten de wereld uit te helpen. Thema’s waar ONE zich komend jaar mee bezighoudt zijn de verkiezingen in maart, gezondheidszorg, een wereldwijde reactie op de coronacrisis, onderwijs en het budget voor ontwikkelingssamenwerking.

 ONE Jeugdambassadeurs zetten zich in om te lobbyen en campagne te voeren tegen onrechtvaardigheid en extreme armoede in de wereld. Het ONE Jeugdambassadeursprogramma gaat weer van start in januari 2021, en biedt een jaar lang vele kansen, waaronder training in en uitvoering van politieke lobby, het voeren van (op dit moment voornamelijk online) campagnes, en het bijwonen van trainingen en workshops. Daarnaast werk je in dit programma samen met leuke andere Nederlandse en Europese jongeren die zich inzetten voor een betere wereld. Om hun zorgen onder de aandacht te brengen, gaan jeugdambassadeurs in gesprek met verschillende politici, zo spraken ze dit jaar met verschillende Kamerleden en Europarlementariërs, en ook met Mette Gonggrijp, ambassadeur voor vrouwenrechten en gendergelijkheid bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

het programma kost je slechts een paar uur per week en wordt gedaan op vrijwillige basis (met vergoeding voor gemaakte kosten). 

 Je kunt solliciteren voor het Jeugdambassadeurprogramma tot 29 november 2020. 

Je kunt meer informatie vinden via deze link

 

Studiebeurzen van VSBfonds

VSBfonds stelt studiebeurzen beschikbaar aan maatschappelijk betrokken studenten die afstuderen aan een hogeschool of universiteit in Nederland, en die graag voor een vervolgstudie of onderzoek naar het buitenland willen gaan. Gebrek aan financiën is vaak een reden dat plannen daartoe stranden. De VSBfonds Beurs kan hier het verschil maken. De beurs betreft een gift van maximaal €7.000,- voor één jaar, en €10.000,- voor twee jaar.

Zet jij je tanden graag in complexe vraagstukken en wil je aan de slag met strategische innovatieontwikkeling bij het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV)? Dan is een van deze twee stageplekken zeker iets voor jou. Help jij JenV innoveren? Ga voor meer informatie naar deze link.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial