Vacatures & Stages

Vacature - Public Affairs Stagiair Considerati

Considerati zoekt vanaf 1 februari 2022 twee Public Affairs-stagiair(e)s om ons team voor 5 of 6 maanden te versterken. Wil jij meedraaien in een uniek Public Affairs team en onze consultants ondersteunen bij projecten voor grote nationale en internationale bedrijven, o.a. over nieuwe technologieën, privacy en digitale platformen? Solliciteer dan snel! 

Public Affairs Vereniging Energie-Nederland

Heb je interesse in de (Europese) politiek en de energiesector? Als stagiair(e) Public Affairs bij Energie-Nederland volg je de energiemarkt en ontwikkelingen in Den Haag op de voet. Je werkt nauw samen met de Public Affairs Manager waardoor je alle facetten van politieke belangenbehartiging voor de energiesector leert kennen. Dit maakt het een zeer veelzijdige en leerzame stage.

Stage Afrikadag 2022

Op 9 april 2022 organiseert de Foundation Max van der Stoel (FMS) een live Afrikadag in het KIT in Amsterdam! Na twee jaar afwezigheid is de Afrikadag terug als hét grootste evenement op het gebied van Afrika en internationale samenwerking in Nederland. De FMS zoekt twee stagiair(e)s voor de organisatie van deze dag. Samen met de projectcoördinator en een (externe) event manager werk je mee aan de inhoudelijke en organisatorische werkzaamheden en de communicatie van dit grote event.

Vacature Stage Innovaties voor Veiligheid

Ben je op zoek naar een uitdagende, afwisselende stage, waarbij je met bedrijven, kennisinstellingen en overheden samenwerkt? Dan is het nationale veiligheidscluster Security Delta (HSD) de plek voor jou!

Als stagiair Innovation Liaison krijg je de kans om in een unieke organisatie stage te lopen, waar je onderzoeks- en praktijkervaring kunt opdoen. Je ondersteunt jouw Innovation Liaison collega’s en ontwikkelt samen met hen verschillende innovatieprogramma’s, zoals Smart Cities met gemeenten en politie, en Cybercrimeprojecten met het Openbaar Ministerie en bedrijven. Je verkent de business- en veiligheidskansen van verschillende technologieën en maakt technologische trendrapportages.

Je houdt je voor onze innovatieprogramma’s bezig met:

  • Uitvoeren van inhoudelijke-, stakeholder- en marktanalyses.
  • Schrijven van notities, nieuwsartikelen.
  • Organiseren van bijeenkomsten en HSD Cafés.

Stageperiode en -werkplek

Onze voorkeur gaat uit naar een stageperiode van 6 maanden (minimaal 32 uur in de week). Startdatum:1 januari of 1 februari 2022.

Je stagewerkplek bevindt zich op de bruisende en moderne HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag, waar zowel gevestigde werkgevers als innovatieve start-ups samenwerken. Door deel te nemen aan de verschillende congressen, (inter)nationale bezoeken, campuslunch en HSD Cafés krijg je de gelegenheid hen te ontmoeten. 

Interesse?               

Ben je enthousiast over deze stageplek en voel jij je uitgedaagd?
Stuur dan een e-mail naar Sanne Nolden, HR officer a.i.: hr@securitydelta.nl met daarin je CV en motivatiebrief.

Drie stageplekken bij BuZa

De directie Sub-Sahara Afrika (DAF) van het Ministerie van Buitenlandse Zaken biedt opnieuw drie stageplekken aan voor een periode van 5 maanden (maart t/m juli 2022). De beoogde startdatum van de stages is maandag 28 februari 2022.Tijdens de stage ondersteunen stagiair(e)s de landenmedewerkers en dragen ze bij aan het waarborgen van een samenhangend buitenlandbeleid. De dagelijkse taken variëren sterk en kunnen uiteenlopen van het beantwoorden van burger- en Kamervragen, het bijwerken van landeninformatie, het voorbereiden en (mee)schrijven van notities voor bewindspersonen tot het organiseren van bezoeken, lezingen en seminars. Daarnaast nemen stagiair(e)s deel aan vergaderingen met externe partijen – zoals ambassadeurs, ngo’s, politieke actoren of vertegenwoordigers van internationale organisaties.Als onderdeel van de stage zal na het aanstellen van de stagiair(e) ook een specifieke leeropdracht worden geformuleerd.

Stageplek Europees Parlement

Als je stageloopt bij het kantoor van Agnes Jongerius draai je als een volwaardig lid mee in het team. Je helpt mee in het voorbereiden van afspraken, gaat in gesprek met relevante stakeholders, schrijft mee aan spreekteksten en houdt social media bij.

Je richt je tijdens je stage op twee onderwerpen. Agnes Jongerius is samen met haar collega Vera Tax het initiatief Omdat ik het verdien gestart in 2020 om een maatschappelijke beweging te starten om de loonkloof te sluiten. Je organiseert activiteiten en workshops voor Omdat ik het verdien als wel dat je meekijkt en helpt bij het verloop van het wetsvoorstel loontransparantie in het Europees Parlement.

Daarnaast is Agnes Jongerius co-rapporteur op het wetsvoorstel Europese Minimumlonen. Iedereen die werkt moet kunnen rondkomen van zijn of haar loon. De onderhandelingen met de Raad en de Commissie gaan in januari van start in Brussel. Tijdens je stage help je mee om de campagne voor hogere minimumlonen handen en voeten te geven in Nederland. Hiervoor zal je soms achtergrondonderzoek doen, werkbezoeken organiseren en het team ondersteunen op de off- en online zichtbaarheid van de campagne.

Voor meer informatie:

https://europa.pvda.nl/nieuws/vacature-stagiaire-eerlijke-lonen-bij-europarlementarier-agnes-jongerius/

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial